25 січня в Бразилії, в районі Брумадинью штату Мінас-Жерайс сталося масштабне руйнування греблі.

Про це передає "Обозреватель".

Близько 200 чоловік пропало без вісті. Точне число жертв поки невідоме.

Грязьовий потік обрушився на будинки в сільській місцевості.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За попередньою інфорації, гребля, яка стримувала стічні води рудника, належить до великої гірничодобувної компанії Vale.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рятувальники попередили українців про смертельну небезпеку: стихія загрожує кожному.

В горах Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей очікується третій рівень сніголавинної небезпеки, про що повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Крім цього, також попереджають про небезпеку сходження снігу на дороги в гірських районах східної та центральної частини Закарпатської області.

Як повідомляв портал "Знай.uа", потужна лавина обрушилася на групу російських туристів: перші подробиці катастрофи.

У Сванетії, високогірному районі Грузії група російських фрірайдерів потрапила під лавину. Відомо, що одного з туристів завалило снігом. Рятувальникам вдалося відкопати чоловіка. В результаті події він не постраждав.

Ще двох туристів вивезли на безпечний схил, вони не отримали травм, так як встигли від'їхати з шляху сходження лавини. Момент сходження снігу зі схилу встигли зняти туристи-відпочивальники з лижного підйомника.

"Знай.uа" писав, що некерована стихія вбила ще двох туристів: канікули під загрозою зриву. Прикрий інцидент стався у Болгарії, в горах Пірін в районі гірськолижного курорту Банско. Там загинули дві людини в результаті сходу лавини.

Відомо, що в районі сходження лавини знаходилися ще дві людини. На щастя, вони не постраждали. За словами місцевих рятувальників, загинули самі попрямували у бік лавини, намагаючись зійти з неї по спуску.