Понад півсотні людей стали жертвами прориву дамби у Бразилії. Інцидент трапився внаслідок того, що не витримали споруди, які утримували воду з відходами металургійної промисловості.

Наразі повідомляється про, шонайменше, 50 загиблих людей. Надзвичайна подія трапилася на греблі шахти корпорації Vale в південному бразильському штаті Мінас-Жерайс. Про це інформує місцеве радіо Itatiaia.

У свою чергу, мер міста Брумадінью Авімар де Мелу сказав, що "все відбувається дуже швидко", грязьові потоки продовжують спускатися по річці.

"Військова поліція, пожежна служба, цивільна поліція та військовий офіс зробили все можливе, щоб врятувати всіх тих, хто вижив. Але ми знаємо, що з цього моменту шанси мінімальні, і ми дуже ймовірно збираємося врятувати лише тіла", - сказав мер міста.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зниклими безвісти вважаються 150 людей, які були задіяні на роботі шахт.

Крім того, на момент зриву греблі налічувалося 427 осіб, які працювали поблизу. Із них вдалося врятувати 279 були працівників.

Нагадаємо, 25 січня в Бразилії, в районі Брумадинью штату Мінас-Жерайс сталося масштабне руйнування греблі.

Близько 200 чоловік пропало без вісті. Точне число жертв поки невідоме. Грязьовий потік обрушився на будинки в сільській місцевості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", потужна лавина обрушилася на групу російських туристів: перші подробиці катастрофи.

У Сванетії, високогірному районі Грузії група російських фрірайдерів потрапила під лавину. Відомо, що одного з туристів завалило снігом. Рятувальникам вдалося відкопати чоловіка. В результаті події він не постраждав.

Ще двох туристів вивезли на безпечний схил, вони не отримали травм, так як встигли від'їхати з шляху сходження лавини. Момент сходження снігу зі схилу встигли зняти туристи-відпочивальники з лижного підйомника.

"Знай.uа" писав, що некерована стихія вбила ще двох туристів: канікули під загрозою зриву. Прикрий інцидент стався у Болгарії, в горах Пірін в районі гірськолижного курорту Банско. Там загинули дві людини в результаті сходу лавини.