Копи Амстердама заарештували одного з трьох підозрюваних у викраденні полотна відомого французького художника-імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара "Залив, море, зелені скелі".

Про це стало відомо завдяки повідомленням голландських ЗМІ, які посилаються на дані джерел в місцевій поліції.

Відомо, що викрадення відбулося ще 26 листопада 2018 року. Поліція Австрії заявила, що троє зловмисників під виглядом туристів зайшли в віденський аукціонний будинок Dorotheum, піднялися на другий поверх і зняла зі стіни картину. Після злодії розділилися і зникли з місця злочину, вони використовували три різних виходи.

Продавати пейзаж пензля Ренуара повинні були у середу, 28 листопада. Картина Ренуара "Залив, море, зелені скелі" (Golfe, Mer, Falaises Vertes) датується 1895 роком, її розміри — 27 х 40 см. Її вартість фахівці оцінювали в 120-160 тисяч євро.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям
Показати ще

Як виявилося, затриманий - 59-річний громадянин України. Як повідомляють австрійські видання, чоловік, очевидно, спеціалізується на викраденні творів мистецтв і вже має схожу судимість.

Варто нагадати, що в Харкові співробітники Служби безпеки України знайшли і затримали бойовика так званих "Л/ДНР". Про це стало ясно завдяки прес-службі СБУ Харківської області. Як кажуть в службі безпеки, оперативники зуміли встановити, що житель Харкова, родом з Кавказу, в 2014 році став співпрацювати з окупантами Луганської та Донецької областей. Злочинець був у складі незаконних збройних формувань "ДШБ ДНР", "Козачий союз "Війська Донського ДНР". Він спеціалізувався на диверсійно-розвідувальної діяльності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що троє молодих хлопців два рази приходили до старенької. Під час останньої зустрічі 97-річна бабуся отримала важкі травми. Трагедія сталася у селі Курсавка Ставропольського краю. Як стверджує слідство, вперше троє злочинців зайшли до жительки села і запропонували установку вікон. Коли вони пішли, господиня виявила зникнення 120 тисяч рублів (приблизно 50,5 тисяч гривень).

Нагадаємо, страшна смерть студентки на Житомирщині: нові подробиці у справі про людську байдужість.

Як повідомляв Знай.uа у Борисполі "вчитель англійської" з Марокко накинувся на прикордонника: відео.

Знай.uа писав, останні слова замерзлої в лісі студентки вражають: глядачі дивилися, як іде вмирати.