У суботу, 26 січня, почалася одинадцята хвиля протестів "жовтих жилетів". Кілька сотень людей зібралися на площі Республіки. Поліція розігнала їх за допомогою сльозогінного газу та водометів.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Відомо, що акція проходила мирно. Однак пізніше прибули співробітники поліції, які для розгону мітингувальників використали водомети і сльозогінний газ.

"Ми вийшли на дозволену демонстрацію на площі Республіки після того, як нас прогнали з площі Бастилії. "Жовта ніч" була дозволена. Я називаю це державним тероризмом, який за допомогою газу заважає нам мітингувати" - сказала учасниця акції.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Поліція у свою чергу заявила, що розігнала "жовтих жилетів", щоб запобігти зіткненням. Вона зробила це після того, як невідомі особи в масках почали підпали на бульварі, що веде до площі Республіки. Правоохорнці очистили простір за 15 хвилин.

За даними Міністерства внутрішніх справ Франції, кількість демонстрантів, які вийшли 26 січня на акції протесту у Франції, становить понад 69 тисяч. У Парижі на вулиці вийшли понад 4 тис. протестувальників.

Попередня акція пройшла у Франції 19 січня. Тоді в одному тільки Парижі кількість затриманих сягнула понад 40 людей. Всього в акціях протесту взяли участь 27 тис. осіб, з них 7 тис. у Парижі.

Нагадаємо, що всіх учасників несанкціонованих протестів у Франції будуть суворо карати. Це підтвердив особисто прем'єр-міністр країни Едуард Філіп.

Як повідомляв "Знай.uа" в п'ятницю 14 грудня, "жовті жилети" почали свій протест в Ізраїлі. Сотні небайдужих вийшли на вулиці таких міст, як Тель-Авів і Єрусалим, щоб висловити обурення підвищенням.

Раніше "Знай.uа" писав, що серед активістів (так званих "жовтих жилетів"), які протестують у Франції проти зростання цін на автомобільне пальне, виявився проросійський терорист з Донбасу.