Бойовики приватної військової компанії "Вагнера" воювали в Судані. Такі дані надала Служба безпеки України (СБУ). За даними відомства, бойовиків і озброєння ПВК Вагнер привозила в Судан російська авіація Міністерства оборони. За цією "кухнею" стоїть ТОВ "М-Інвест" – комерційна структура посібника Путіна Євгена Пригожина. Дані наводить видання Ракурс з посиланням на прес-центр СБУ.

Через "М-Інвест" замовляли квитки для пасажирів авіарейсів з 223-го льотного загону Міноборони РФ. З літа зиму минулого року літаками Ту-154М (бортові номери RA-85041, RA-85155) Судан, ЦАР і інші країни Африки перевезли в загальній складності понад 1 тис. бойовиків. Їх повні персональні дані сьогодні є в розпорядженні СБУ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На сайті відомства також з'явився список, що містить 149 прізвищ – ці бойовики придушували насильницьким чином демократичні протести в Судані. Практично всі документи "Вагнеровцев" оформлялися в Москві підрозділом Федеральної міграційної служби РФ, выдававшем документи прикриття і для сумнозвісних офіцерів ГРУ «Петрова» і «Боширова».

Обережно: відео містить ненормативну лексику

Майже всі учасники африканського контингенту найманців у 2014—2015 роках воювали в Україні, наприклад, у час штурму Луганського аеропорту і в місті Дебальцеве.

Видання нагадує, що в грудня 2018 року СБУ повідомляла про ідентифікації бойовиків «Вагнера», які можуть бути причетні до вбивства російських журналістів у Центральноафриканській Республіці. Найманців привезло в ЦАР керівництво Генштабу в початку минулого року. Вони діяли під прикриттям пітерської фірми «М-Фінанс». Частина бойовиків прибула в Африку на приватному літаку, що належить власнику «М-Фінанс» Євгену Пригожину.

Нагадаємо, особистий говорун Путіна відзвітував про російських найманців у Венесуелі.

Кремль заперечує, що відправляв найманців ПВК "Вагнера" до Венесуели для підтримки режиму президента Ніколаса Мадуро.

"У страху очі великі", - відреагував Пісків на інформацію Reuters про те, що у Венесуели послали приблизно 400 найманців, яким поставили завдання охороняти президента Венесуели. Мова йде про найманців ПВК Вагнера.

Нагадаємо, Медведєв зламав руку і зіпсував Різдво: ЗМІ смакують подробиці

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Крим в обмін на Донбас: українців попередили, чого чекати від Путіна

Оккупированый Крым Росія не поверне навіть через 15 років, а Київ не погодиться на компроміс заради миру на окупованому Донбасі.

Таку думку висловив екс-посол США в Україні Джон Гербст. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Прямий".