Диктаторський режим Венесуели озброєний російською зброєю, а також усі поплічники відстороненого президента Ніколаса Мадуро пройшли в РФ підготовку.

Такими "успіхами" похвалився сам Мадуро, у інтерв'ю російському агентству "РИА Новости".

"Президент Володимир Путін нам завжди надає допомогу від Росії у всіх сенсах, і ми її приймаємо з подякою", - зазначив диктатор.

Мадуро стверджує, що він просив Путіна про постійні контакти, підтримки на дипломатичному і політичному рівнях в ООН, захист "правди Венесуели в міжнародному плані".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Під час розмови кілька днів тому він мені сказав, що ми будемо посилювати співпрацю в економіці, торгівлі, нафті, газі, військовій справі, в усіх напрямках", - заявив відсторонений президент Венесуели.

Крім того, він переконує, що в частині військового співробітництва Венесуела нашпигована російською технікою "найвищого рівня".

"Найсучасніші системи озброєнь знаходяться в Венесуелі, вони добре розгорнуті, весь наш персонал працює, він пройшов підготовку в Росії. У нас дуже хороші взаємини в частині військового співробітництва з Путіним", - додав Мадуро.

Він також розповів, чи буде застосовувати російську зброю, для захисту свого режиму.

"У нас завжди є плани просування у співпраці, щоб покращувати повітряну оборону, артилерію, ракетну техніку. Завжди будемо просуватися вперед. І до Венесуели прибуватиме найсучасніша в світі зброя. Вона прибуває щомісяця, кожного місяця є співпраця. І це нормально, тут немає нічого екстраординарного", - заявив Мадуро.

Також одіозний диктатор "не бачить ризиків для Росії через співпрацю з Венесуелою" після нових санкцій з боку США проти Державної нафтогазової компанії Венесуели (PDVSA).

"Ніяких. Тому що Росія - незалежна, суверенна країна; російські підприємства - дуже могутні в світі, у них є свої власні інженерні кадри, фінанси, логістика. PDVSA - підприємство суверенної країни, і так як ми дві незалежні країни, ми ведемо бізнес, здійснюємо інвестиції і проводимо реалізацію великих проектів з видобутку нафти. Все буде добре, бізнес між Росією і Венесуелою в нафті і газі захищений бронею", - заявив Мадуро.

Нагадаємо, росіянам не вдалося приховати "таємні" язку з Венесуелою. Так, літак російської авіакомпанії Nordwind, який з невідомих завданням перебував в Каракасі, повернувся до російської столиці.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Санкційний подаруночок від США зробив життя Венесуели ще "солодше"

Також Знай.uа" писав про те, що Венесуела передумала виганяти дипломатів США з країни: погарячились