Сполучені Штати Америки страждають від лютих морозів. Метеорологи попередили про жахливе зниження температури. У деяких районах ртутний стовпчик покаже -53 градуси. А рятувальники заявили про сімох загиблих в результаті аномальних змін погоди.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американських ЗМІ.

Так, причиною сильного похолодання стало морозне повітря, що прийшло з Північного полюса. У штатах, які зіткнуться з арктичним холодом, проживає понад 55 мільйонів чоловік. Їх будинки просто не пристосовані для проживання в таких погодних умовах. Їм доведеться не солодко.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Надзвичайний стан введено в штатах Середнього Заходу – Вісконсині, Мічигані та Іллінойсі, а також у південних штатах – Алабамі та Міссісіпі. Там також очікуються сильні снігопади. У центрі арктичного циклону опинилося місто Чикаго. При температурі -20 градусів повітря відчувається на -50.

морози
морози

Варто нагадати, що синоптики розповіли про погоду на лютий, після тимчасового потепління в Україні знову йдуть морози і снігопади. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прогнози синоптиків. Заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня розповіла, що весняна погода в Україні протримається ще тиждень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що справжня зима, за словами народного синоптика Леоніда Горбаня, прийде в Україну вже в лютому. На українців чекають морози до -30 градусів. Відлига з денними плюсовими температурами триватиме до 4 лютого. При цьому вночі стовпчики термометрів опускатимуться, в середньому, до -2 градусів.

"А з 4 лютого по 12 лютого починається справжня зима", – каже Горбань.

Причому похолодання буде різким і відчутним: вже з 5 лютого температура знизиться до -14 градусів, місцями холод доходитиме до -25 градусів. А вже 8-10 лютого на півночі України очікується до -30 градусів.

Нагадаємо, погода на 31 січня: вогкість і дощі продовжать набридати українцям.

Як повідомляв Знай.uа синоптики зробили несподіваний прогноз на останній день січня: обіцяють тепло.

Знай.uа писав, готуємось до морозів: що робити при обмороженні.