По всій Франції тривають акції протесту так званих "жовтих жилетів". Дванадцята хвиля не пройшла мирно. У місті Нант протестуючий відкрив вогонь з пістолета по співробітниках поліції, в результаті чого кілька осіб отримали поранення.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Інцидент стався у суботу, 2 лютого. Один із демонстрантів у французькому місті Нант відкрив вогонь по поліцейським. Постраждали двоє правоохоронців та один журналіст.

У суботу на акцію протесту руху "жовтих жилетів" в Парижі вийшли понад 13 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

За даними уряду приблизно 2000 чоловік були поранені під час усіх акцій протесту. Четверо отримали серйозні поранення очей. 10 осіб померли в наслідок дорожніх інцидентів, які спровокували мітенгувальники.

Нагадаємо, що всіх учасників несанкціонованих протестів у Франції будуть суворо карати. Це підтвердив особисто прем'єр-міністр країни Едуард Філіп.

Як повідомляв "Знай.uа", "жовті жилети" почали свій протест в Ізраїлі. Сотні небайдужих вийшли на вулиці таких міст, як Тель-Авів і Єрусалим, щоб висловити обурення підвищенням.

Раніше "Знай.uа" писав, що серед активістів (так званих "жовтих жилетів"), які протестують у Франції проти зростання цін на автомобільне пальне, виявився проросійський терорист з Донбасу.