Схоже, росіяни почали підготовку чергової провокації для України. Цього разу вони вигадали байку про те, що українці нібито збираються викрасти президента-втікача Януковича з території Росії.

Цю інформацію повідомив політичний оглядач Влад Волошин.

За даними оглядача, Кремль придумав страшний план із застосуванням спецназу. Він називається "Янукович в контейнері" або "Контейнер Я".

Як відомо, днями українських суд засудив екс-президента Віктора Януковича до тюремного ув'язнення:

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Суть плану росіян полягає в тому, що для реалізації покарання наш спецназ нібито збирається в найкоротші терміни викрасти його з території суміжної держави." розповів оглядач

"Для викрадення може використовуватися або наліт на місце проживання (роботи, відпочинку тощо), або засідка на транспортний засіб з об'єктом викрадення… Це один з найбільш складних етапів операції, оскільки в Росії негайно включать план «Перехоплення» і почнуть трусити всі транспортні засоби в окрузі. У цьому зв'язку викраденого або спробують вивезти відразу в якійсь вантажівці, в контейнері, або те ж саме, але через деякий час, коли хвиля розійдеться, а викраденого перестануть активно шукати. Однак якщо викрадачів почнуть брати, вони просто ліквідують об'єкт викрадення. Швидше за все, так і буде поставлено завдання (якщо буде поставлено)". пишуть російські ЗМІ

Кремлівські ЗМІ продовжують:

"Завдання – привернути увагу своїх колег по цеху на Заході для виправдання цих дій. Адже така спецоперація на території суміжної держави є, по суті, формальним приводом для оголошення війни – казус беллі» (лат. casus belli — «привід для війни». Формальний привід для розв'язання війни однією державою проти іншої)".

Автор іронізує:

"Оп-па, так виявляється, що до сьогоднішнього дня жодних «казусів-беллі» росії ще не давали, тобто у нас з ними війни немає?.. І навіть, за їхніми словами, «умисне порушення територіальних вод росії нашими військовими кораблями (навіть за словами самого путіна, вони були в «російських терводах» — для росії приводом для війни не вважається? Ну так тоді і затримання «порушників» є незаконним".

Волошин зробив висновок:

"Тобто, цілком реально, що росіяни зараз готуються просто прибрати колишнього українського президента, звинувативши в цьому наших «спеців». Те, що утікач може дати цінні свідчення проти росії в міжнародних судах, не викликає ні в кого сумнівів. Тому, живим росії не потрібен і зараз саме час позбавитися від Януковича. Тим більше, що в Україні Віктор Федорович тільки отримав свій новий «термін» і його вбивство можна списати на «виконання вироку".

Нагадаємо, Prozorro, чорна каса Януковича і вибори в Україні: Томенко показав, кому вигідно забути про корупцію

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Зеленський завдав удар Пшонкі та Януковичу: "Слуга народу" без позолоти, Chanel і совкових морд"

Також "Знай.uа" писав про те, що Пшонку з сином і Азарова-молодшого чекають в Україні.