Анексія Криму давно визнана світовою спільнотою, як порушення прав України, її суверенітету та цілісності. Втім, самі росіяни так не вважають, принаймні деякі з них.

Більш того, знаходяться ті, хто впевнений: Україна повинна заплатити РФ за цей злочин, у прямому сенсі. Мова йде про Вадима Жартуна (красномовне прізвище, особливо російською: "шутник"), який у Twitter нещодавно написав саме про це. Пост викликав небувалу суперечку у мережі.

Крим
Крим

"За послуги з окупації Криму Україна винна РФ більше трильйона рублів. Рахуйте: це на 80% дотаційний регіон — РФ витрачає на нього 140 млрд. р. на рік за 5 років. Плюс Кримський міст 230 млрд. р. Енергетика, дороги — ще 100. Разом — трильйон. Нехай розрахуються і забирають назад", — підрахував він.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Жартуна запросили з його "пропозицією" до Києва.

Крим , Армянськ
Крим , Армянськ

"Мине ще трохи часу і ви, кацапи, будете просити і ще й доплачувати таку, а можливо і більшу суму, щоб ми той Крим назад взяли", — розлютилися у мережі.

Крим без української води
Крим без української води

"Не знають, як тепер втиснути назад, але знову, щоб виглядати в ролі переможця — гнила натура лізе завжди і в усьому у лаптів", — додають користувачі.

Дивіться: Путін розповів, що анексія Криму була чітко спланованою операцією

Нагадаємо, будівництво Кримського мосту повністю порушує норми судноплавства в Керченській протоці, заявив інженер і мостобудівник Георгій Росновський. Фахівець прокоментував опубліковані дані про фактичні глибини акваторії порту Керч, який почав дрібнішати після будівництва мосту в Крим.

Як повідомляв "Знай.ua", український журналіст Дмитро Гордон заявив, що в кишені Володимира Путіна знаходяться ключі від миру. Гордон зазначив, що російський президент повинен наказати своїм найманцям залишити окуповані території Донбасу і Криму. Також "Знай.ua" писав, російські окупанти в Криму протягом 2018 року незаконно призвали до лав своєї армії понад 5600 кримчан. Таку інформацію вдалося встановити кримськотатарському ресурсному центру.