Режисер Вацлав Ворличек, відомий у всьому світі казкою "Три горішки для Попелюшки", помер у ніч з 5 на 6 лютого в Празі. Йому було 88 років. Про смерть майстра повідомив у соцмережі Facebook його друг і колега Зденек Зеленка.

"Помер творець всесвітньо відомої картини "Три горішка для Попелюшки" Вацлав Ворличек, який був автором й інших чудових фільмів, повних гумору, абсурдних ситуацій, а також неповторної поетики", – написав колега.

Вацлав Ворличек назавжди запам'ятається глядачеві не тільки дивовижною казкою, але і багатьма іншими роботами, які зробили його популярним не тільки в Чехії, але по всьому світу. Майстри прославляли стрічки "Хто хоче вбити Джессі?", "Пані, Ви – вдова", "Дівчина на мітлі", "Що, якщо поїсти шпинату?", "Літаючий Честмір", "Жар-птиця", "Лебедине озеро".

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Для легендарної казки "Три горішка для Попелюшки", що стала класикою, режисер написав сценарій в 1973 році. У фільмі взяли участь відомі німецькі і чеські актори.

Причини смерті режисера поки не називаються. Про похорон буде оголошено пізніше.

Нагадаємо, у Москві померла відома актриса Валентина Березуцька. її ще називали "королевою епізодів". Радянську актрису знайшли мертвою у її квартирі. Про це пише Маѕһ.

Повідомляється, що Валентині Березуцькій було 86 років. Вона втілила сотні образів в радянських і російських картинах.

Актриса найбільш запам'яталася фільмами "Антикілер", "Анкор, ще Анкор", а також по серіалам "Каменська", "На кутку біля Патріарших", "ДМБ", "Сімейні таємниці".

Раніше повідомлялося, що режисер Джеймс Фроулі, який зробив кінозірок з Маппет і Monkees, помер у своєму будинку в Індіан-Уеллс 22 січня 2019 року, повідомляє видання Palm Springs Desert Sun. Йому було 82 роки.

Також Знай.uа" писав, що помер легендарний музыкантего талантом захоплювався весь світ.

Як повідомляв "Знай.uа", помер класик індійського кіно.

Також Знай.uа" писав, що померла зірка серіалу "Доктор Хто".