Помер один із провідних політиків СРСР Анатолій Лук'янов. Він був останнім головою Верховної Ради СРСР і пішов з життя на 89 році.

Про це в середу, 9 січня, повідомив в своєму Twitter губернатор Смоленської області Росії Олексій Островський.

Точну причину його смерті поки не називають. Лук'янов увійшов в історію як останній голова Верховної Ради СРСР. Крім того, пізніше він був депутатом Держдуми РФ.

Політиr народився 7 травня 1930 року, в Смоленську. Він закінчив МГУ, працював юрисконсультом в Угорщині і Польщі, був членом ЦК КПРС і кандидатом у члени Політбюро. У період з березня 1990 рік по вересень 1991 року обіймав посаду голови Верховної Ради СРСР. На цій посаді він змінив Михайла Горбачова, якого обрали президентом СРСР.

Політичний діяч спочатку працював разом з єдиним президентом СРСР Михайлом Горбачовим, а пізніше виступав в якості його опонента.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

З серпня 1991 по грудень 1992 року Лук'янов перебував під вартою у справі ГКЧП. При тому, що сам він не входив до складу комітету, його все ж заарештували у цій справі. Сам він пояснював це так тим, що «Горбачов і Єльцин боялися, що, якщо V З'їзд народних депутатів СРСР проведе він, депутати можуть звести нанівець всі результати серпневої перемоги демократії. З 1993 по 2003 роки Лук'янов був депутатом російської Держдуми.

Нагадаємо, що в Санкт-Петербурзі помер радянський і російський літературознавець Борис Аверін, на момент смерті йому було 76 років.

Як повідомляв "Знай.ua", у Каліфорнії помер відомий актор Роберт Рут, який грав у фільмах Квентіна тарантіно та прославився у стрічках "Кримінальне чтиво".

Раніше портал "Знай.ua" писав, що у Російській Федерації помер відомий актор Володимир Диховичний, син легендарного режисера Івана Диховичного.