Францезьке інформаційне агентство Agence France-Presse (AFP) позначило Крим на карті як територію Російської Федераці. У Посольстві України у Франції закликали видання виправити помилку.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України у Франції в соціальній мережі Facebook.

"Не дивлячись на численні роз'яснення та однозначну чітку позицію міжнародної спільноти, деякі французькі ЗМІ продовжують допускати помилки в позначенні на картах незаконно анексованою Росією території АР Крим", - йдеться в повідомленні.

4 лютого в мікроблозі Twitter агентства AFP була розміщена карта з некоректним зазначенням Криму.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

"Посольство звернулося до керівництва агентства з вимогою вжити необхідних заходів для виправлення ситуації і неповторення подібних випадків в майбутньому. Очікуємо адекватну відповідь", - додали в посольстві.

4 лютого агентство AFP у своєму офіційному Twitter опублікувало інфографіку, на якій позначило три групи країн: ті, що підтримують президента Венесуели Ніколаса Мадуро, ті, що підтримують тимчасового президента Хуана Гуайдо, або ті, що зберігають нейтралітет. На карті окупований Крим позначено тим самим кольором, що й територію Росії.

Росія анексувала Крим і Севастополь після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Нагадаємо, що так звана "влада" анексованого Криму визнала, що український півострів є одним із найбільш дорогих курортних напрямків Росії.

Як повідомляв раніше Знай.ua, жителі Криму поскаржилися на режим, який влаштували російські окупанти. Зараз на півострові лежать гори сміття та панує повна розруха.

Раніше портал "Знай.ua", відновлювати Північно-Кримський канал на окупованому півострові не має сенсу без подачі води з України. За планом окупантів, саме відновлення цього каналу мало врятувати Крим від посухи.