Голландія опинилася на межі екологічної катастрофи. Нещодавно фахівці зафіксували вздовж узбережжя масовий мор птахів, озвучили перші, на жаль, невтішні прогнози.

За попередніми даними, близько 20 000 пернатих загинули за останні кілька тижнів з невідомої причини. Орнітологи підкреслюють, що всі загиблі птахи були виснажені, і є побоювання, вони, можливо, стали жертвами розливу з контейнеровози MSC Zoe, з якого під час шторму в море вивалився 345 контейнерів з різними побутовими предметами.

Екологічна катастрофа та узбережжі Нідерландів
Екологічна катастрофа та узбережжі Нідерландів

Відомо, що берегова лінія була буквально забита предметами меблів, дитячими іграшками і навіть телевізорами. Крім того, як відзначають британські ЗМІ був знайдений якийсь великий пакет з перекисним порошком, який найчастіше використовують як Дезінфектор медичного інструментарію і різного лікарняного обладнання.

Екологічна катастрофа та узбережжі Нідерландів
Екологічна катастрофа та узбережжі Нідерландів

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мардік Леопольд, експерт з морських птахів з Університету Вагенінгена, підрахував, що цифра 20 000 мертвих птахів була заснована на загальних домислах.

"Ці дані засновані на середньому показнику: 1 загибла птиця на 1 кілометр берегової лінії в день. Всього 300 кілометрів. Це 10 000 птахів", – повідомив він журналістам британської преси.

Аналогічну кількість було знайдено в морі, додав він. Крім того, є припущення , що погана погода може також вплинути на доступ птахів до їжі, але Мардік Леопольд вважає, що проблема тоді не була б обмежена голландським узбережжям.

Екологічна катастрофа та узбережжі Нідерландів
Екологічна катастрофа та узбережжі Нідерландів

Фахівець припускає, що птахи наїлися пластика і пальмової олії або парафіну. У середу, 6 лютого, голландська влада заявила, що принаймні 345 контейнерів впали з корабля.

На щастя, десятки пернатих були врятовані і знаходяться під опікою в ряді центрів, де багатьох годують трубкою, так як вони вкрай слабкі. Вцілілі птиці пройдуть довгий шлях до відновлення здоров’я, але в кінцевому підсумку центр сподівається, що вони можуть бути повернуті в море.

Дивіться: На Азовському узбережжі гинуть птахи

Нагадаємо, у соціальних мережах місцеві мешканці непідконтрольної Україні території Донецької області опублікували знімки зруйнованого в ході бойових дій Донецького аеропорту. Як повідомляв портал "Знай.ua", Японія підкорила снігову стихію, ще й заробила на цьому. Також "Знай.ua" писав, у мережі показали, як окупанти завалили Донбас сміттям.