Взимку Японія по традиції потерпає від сильних снігопадів. Однак, для цієї країни сніг – це не катастрофа.

За допомогою нього можна добряче заробити. Зимовий туризм популярний у тому числі і через чисті дороги, які чистить снігоприбиральна техніка.

Зазвичай країну засипає снігом з заходу. Взимку Японію задувають холодні вітри з Сибіру. Підхоплюючи вологе повітря Японського моря, вітра зустрічають сильний опір на перших же гірських хребтах японських островів, видаючи масиви снігу.

Тисячі туристів їдуть до Японії, щоб помилуватися засніженими статуями і природними пейзажами, зайнятися зимовими видами спорту, погрітися в термальних джерелах, навколо яких побудовані мальовничі готелі. Подорожувати по країні туристи і місцеві жителі можуть завдяки відкладеній роботі снігоприбиральної техніки.

Популярні новини зараз
Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Українцям роздають безкоштовне житло в одній з європейських країн: як оселитися
Показати ще

Вздовж деяких доріг виростають снігові стіни, висота яких здатна досягти декількох метрів. Взимку шосе заметані настільки сильним снігом, що, коли його розкопують, виникають глибокі "ущелини". Щоб розкоп був точним, обабіч проїжджої частини встановлюють спеціальні багатометрові вишки, в які радіопередавачі.

Екскаватори і снігоприбирачі, а також підсобні транспортні засоби зчищають сніг до тих пір, поки не дійдуть до дороги. Снігоприбиральні машини можуть викидати сніг на висоту до 20 м.

Нагадаємо, Екологи б'ють на сполох: глобальне потепління вже змінило кліматичні зони, і це тільки початок

Останні погодні аномалії свідчать про те, що кліматичні зони змінюються. Як передає replyua.net, вчені заявили, що вже зараз настав переломний момент - вода в Баренцевому морі стала занадто теплою, а клімат змінюється від арктичного до атлантичного.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Стихія готується відновлювати позиції: прогноз на лютий стривожив українців, останнім надіям кінець

Також Знай.ua" писав про те, що Харківський бабак Тимко дав свій прогноз погоди: коли в Україну прийде весна