Влада ввела режим надзвичайної ситуації на архіпелазі Нова Земля через навалу білих ведмедів. Ось що говорить глава місцевої адміністрації:

"Більше п'яти тварин не залишають гарнізон, в буквальному сенсі ганяються за людьми і навіть заходять у під'їзди житлових будинків. Всього поблизу населених пунктів знаходиться близько 50 ведмедів"

Один з місцевих жителів підтвердив @Lshort слова адміністрації:

"Ведмедів купа! Що хочуть, те й творять вони. Їм немає управи"

Звірі вже не бояться ні шуму, ні світла, ні собак. Влада побоюється, що якщо ведмеді не підуть, то червонокнижних тварин доведеться відстрілювати.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В районі селища Белушья Губа знаходяться 52 ведмедя. Вони ведуть себе агресивно, нападають на людей і проникають в приміщення. Постраждалих поки немає, але люди перелякані, бояться виходити з дому і відпускати дітей у школу.

Звичайні заходи безпеки не діють: ведмеді не реагують на світло-шумові сигнали і на спроби відігнати їх за допомогою патрульних автомобілів і собак. Навалу білих ведмедів в селищах архіпелагу Нова Земля пов'язують з сезонною міграцією тварин. Ведмеді йдуть з південної частини архіпелагу, де лід починає підтавати, на північ, де лід ще стійкий.

У селищах вони зупиняються через звалища з харчовими відходами. Якщо б їх не було, то тварини пройшли б мимо. Вчені відзначають, що така кількість білих ведмедів в цьому районі раніше не фіксувалося.

Нагадаємо: у Twitter обговорюють лайфхак, який допоможе врятуватися від морозу.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, що у Канаді на снігу намалювали гігантського ведмедя з пупком у центрі. Таємниця його виникнення нарешті розкрита.

Читайте також: як підготуватися до морозу і що робити при обмороженні