Стало відомим те, що США почали тиснути на Південну Корею, вимагаючи платити більше на утримання американських військ в країні.

Раніше підписана угода втратила свою силу після поставленого ультиматуму, унаслідок чого було підписано нову короткострокову угоду на підвищення фінансування військових сил Америки на 50 відсотків. Сума виплат тепер становить $890 млн на рік . Більш того, Трамп зажадав щорічно переглядати частку розподілу цих видатків, щоб мати можливість і далі змушувати розщедрюватися свого союзника.

Новий договір буде мати силу протягм одного року на відміну від раніше підписаного на 5 років.

Варто відзначити те, що вирок ще не набрав юридичної сили і очікує затвердження південнокорейським парламентом .

На цей момент Південна Корея знаходиться в критичній економічній ситуації.Тому привід незапланованих витрат їх зовсім не радує.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Але незабаром Сеул і Вашингтон прийшли до спільного компромісу.

«Це був довгий процес, але він завершився успіхом», - заявила міністр закордонних справ Південної Кореї Кенг Кан-ва

Парламентер від США, радник з угодами у сфері безпеки Тімоті Беттс, також прокоментував новий договір:

«США визнають, що Південна Корея робить багато для нашого альянсу і для підтримки миру і стабільності в регіоні», - заявив він.

На даний момент в Південній Кореї знаходиться близько 28,5 тисяч американських військових. США розташували свої війська в країні ще з часів Корейської війни 1950-53 років.

Нагадаємо, що раніше "Знай.ua" писав про зустріч американського і корейського презедентів.

Також, "Знай.ua" повідомляв про те як Трамп підтримує своє здоров'я.

Як писав "Знай.ua" Америка готується до наступу на Росію.