У середу ввечері, 6 лютого, житель американського штату Мічіган Ендрю Ситсима працював у саду і обрізав сухі гілки на яблунях і виявив загадкові примарні крижані яблука. Випадок стався в регіоні Fruit Ridge ("Фруктовий край"). Про це повідомляє CNN.

Як виявилося, після дощу на деяких з яблук утворився шар льоду, що повторює форму плодів.

Багато з них впали на землю, поки чоловік доглядав за рослиною, однак з деяких гнилих яблук м'якоть перетворилася в рідину і витекла назовні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

В результаті на їх місці залишилася висіти лише красива крижана фігура у вигляді яблука з невеликою кількістю залишків фруктів.

Користувачі Мережі здивувалися незвичайному явищу. На знімках можна помітити, що на гілках висять крижані кулі у формі яблук. При цьому сфери повністю прозорі та всередині них нічого немає.

Більшість не змогли розгадати секрет появи таких плодів на деревах. Систем пояснив, що причина доволі прозаїчна.

Американець стверджує, що фокус вийшов завдяки ідеальній температурі повітря. Він також зізнався, що сорт яблук Jonagolds — один із його улюблених. Але зараз він жартівливо називає їх Jonaghosts (гра слів, "ghosts" — "примари").

"Через різкі морози, а потім потепління на цьому тижні пройшов крижаний дощ і перетворив все в глазур з чистого льоду. У цьому випадку — і старі незібрані яблука", - каже чоловік.

З грудня 2018 року в центральній і північній частинах США встановилися аномально низькі температури, вперше за останні 20 років. Морози супроводжуються сильними снігопадами, крижаними дощами і ожеледицею. У штатах Монтана, Північна і Південна Дакота, Міннесота, Айова, Вісконсин, Мічиган і Небраска температура опустилася на 11-20 градусів нижче норми. У деяких містах мороз досягає мінус 40 градусів.

Ghost apples.

Geplaatst door Andrew Sietsema op Woensdag 6 februari 2019

Нагадаємо, неймовірні і таємничі снігові рулони, які красувалися прямо посеред полів, помітили мешканці Англії. Снігові рулони нагадують тюки сіна, рулети або великі бублики.

Як повідомляв портал "Знай.uа", користувачі Twitter поділилися в своїх акаунтах фотографіями аномальної потрійний веселки. Спочатку рідкісна потрійна веселка з'явилася над озером в американському місті Роббінстон.

Також "Знай.uа" писав, під Києвом було зафіксовано незвичайне природне явище, яке зустрічається в наших широтах вкрай рідко. Найчастіше воно спостерігається в морозну погоду в умовах підвищеної вологості.