Екологи обурені тим, що туристи малюють на піску. Дурниця, подумаєте ви. А ось вони вважають, що це завдає шкоди піщаним дюнам.

Що для нас малюнки на піску? Розвага. Ми це робимо або тому, що нам нудно, або пісок аж надто привабливий, або для фото (зізнайтеся, хто малював сердечка і потім біля них фотографувався).

Так ось, фахівці вважають, що подібна розвага може призвести до екологічної трагедії. З-за малюнків страждають піщані дюни. В свою чергу, вони є екосистемою архіпелагу.

Наймасовішим місцем малювання, де екологи приходять в жах, є Канарські острови, а саме невелике курортне містечко Маспаломас. Він знаходиться на острові Гран-Канарія. Останній і входить в Канарські острови.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Примітно, що міська рада підтримала екологів і тепер намагається їм сприяти. Зрозуміло, кривдників піщаних дюн не будуть виганяти з пляжу, і бити по попі не будуть. А ось від штрафів ви не відбудетеся! У випадку даного порушення, ви повинні будете заплатити шістсот євро, а в деяких випадках, як би кумедно це не звучало, може загрожувати тюремне ув'язнення.

Щоб ви ні в якому разі не забули про важливість піщаних дюн, на пляжах Канарських островів вам постійно про це нагадуватимуть і поліцейський патруль, і розвішані всюди листівки.

Нагадаємо, в Одесі після дощу на людей обрушилась ще одна стихія. Полилося багато коричневої води. Що додало їй такого кольору - здогадатися не важко. Хоча, кожен мислить в міру своєї розбещеності.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на одному з популярних українських пляжів на Азовському морі виявили радіоактивний пісок. Узбережжя в смт Піщаний (передмістя Маріуполя, Донецька область) небезпечний для відпочиваючих, а місцеві влади просили негайно щось зробити.

"Знай.ua" повідомляв, на одному з пляжів Греції на сім'ю обрушилася скеля. У страшному інциденті постраждали діти.