Бажаючий полетіти на Марс і повернутися назад на Землю повинен буде заплатити близько $0,5 млн.

Таку заяву зробив глава SpaceX Ілон Маск на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter.

За словами Маска, земляни можуть полетіти на Марс вже в 2020-х роках.

"Я впевнений, що одного разу поїздка коштуватиме менше $500 тис. і навіть, можливо, дешевше $100 тис." Ілон Маск

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Глава SpaceX підкреслив, що будь-який житель країни з розвиненою економікою зможе продати свій будинок на Землі та на виручені гроші відправитися в космічний вояж. Важливо те, що за зворотній квиток людині не доведеться платити ні копійки - компанія надає цю можливість безкоштовно.

Ілон Маск розповів і про вартість космічної подорожі. За його словами, сума буде залежати від кількості астронавтів на борту корабля. У планах компанії доставка людей на Марс за допомогою системи Starship: вже була зібрана зменшена модель майбутнього апарату, а також пройшли тестові випробування двигуна.

Очікується, що Starship, раніше відомий як Big FalconRocket, зможе вміщати до 100 пасажирів. За планом Маска, до Червоної планети полетять люди, зацікавлені в створенні поселень і "пожвавленні" далекого космосу. Такі ентузіасти, на думку Маска, були завжди, тільки раніше вони вирушали будувати грандіозні інфраструктурні об'єкти в віддалених регіонах Землі, а тепер полетять на Марс.

Під час виступу на Міжнародному конгресі астронавтики в 2016 році Ілон Маск зазначив:

"Марсу ще довго буде не вистачати робочих рук, так що роботи буде достатньо".

Також глава SpaceX пообіцяв, що вартість польоту для колоністів буде порівнянна з вартістю будинку на Землі.

Крім того, Маск вважає, що з часом виробництво системи Starship разом з ракетою SuperHeavy буде обходитися дешевше, ніж випуск багаторазової ракети Falcon 9, яка оцінюється в $62 млн. SpaceX вже шукає способи скоротити витрати, головний - заміна вуглецевого волокна нержавіючою сталлю.

Нагадаємо, що Маск подарував винаходи Tesla всьому світу. Ілон Маск дозволив користуватися патентами Tesla.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Академія наук дала зелене світло Hyperloop.