Експерти засумнівалися в тому, що картина "Спаситель світу" належить пензлю великого італійського художника та вченого Леонардо да Вінчі.

Слід зазначити, що шедевр побив рекорди аукціону "Крістіс" в Нью-Йорку в 2017 році. Картину тоді продали за 450 мільйонів доларів, повідомляє Daily Mail.

Департамент культури і туризму Абу-Дабі спершу зібрався придбати цю картину, але у вересні різко скасував про своє рішення.

Спаситель світу

Деякі експерти вважають, що чиновники Об'єднаних Арабських Еміратів засумнівалися в тому, що "Спаситель світу" написав да Вінчі. Існує припущення, що справжнім авторо шедевра є помічник великого генія.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Мистецтвознавець Жак Франк стверджує, що високопоставлені політики і співробітники Лувру усвідомлюють, що "Леонардо не малював "Спасителя світу".

Експерт написав лист президенту Франції Еммануелю Макрону в якому застеріг його від відкриття восени цього року виставки "Леонардо" в Луврі.

Але прес-секретар Лувру стверджує, що картину все ж намагатимуться представити на виставці в жовтні. Все залежить від переговорів з нинішнім власником картини.

Картина на аукціоні

Західні дипломати заявили, що покупцем був королівський палац Саудівської Аравії, діючий в якості довіреної особи наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бен Салмана.

Посольство Саудівської Аравії у Вашингтоні повідомляє, що від імені музею в Абу-Дабі картину придбав король Саудівської Аравії.

Що ж стосується твердження Франка, то, за словами прес-служби Лувр, експерт ніколи не працював над виставкою і вже тим більше не займався Лувром.

"Це лише його особиста думка, вона відрізняється від думки експертів Лувру", — заявили в прес-службі.

Слід зазначити, деякі спеціалісти вважають, що унікальний талант Леонардо да Вінчі може бути пов'язаний з наявністю у генія очного захворювання.

Нагадаємо, вчені за крок від розгадки найбільшої таємниці да Вінчі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", код да Вінчі розкрив тисячолітнє брехня церкви про Христа.

Також "Знай.uа" писав, про загадкові таємниці таблиці Менделєєва.