В 6 000 доларів обійшовся одному з колекціонерів пеніс кита XIX століття.

За незвичайний лот торгувалися на другому щорічному аукціоні "Out of the Ordinary" від Sworders у Великобританії, повідомляє Atlas Obscura.

Один з творців аукціону Марк Уілкінсон говорить, що цей незвичайний предмет був виставлений на аукціон колекціонером, який зберігав його близько 20 років.

Марк Уілкінсон позує з незвичайним лотом

Довжина пеніса становить 167 сантиметрів, а товщина — майже 30 сантиметрів. Важить незвичайний експонат 8 кілограм.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

За словами Уілкінсона, фалос набитий шерстю, що схожа на лошадину. Як пояснив експерт, в минулі часи моряки зберігали у китових пенісах тютюн, щоб залишити его вологим і свіжим протягом довгої подорожі.

Оцінити пеніс було непросто. Єдині подібні предмети Уілкінсон зміг знайти в Ісландському музеї пеніса, але вони не були виставлені на продаж. Аукціонна компанія навіть в якийсь момент передумала виставляти незвичайний лот.

Зрештою Sworders встановили приблизну оцінку в розмірі від 4500 до 5800 доларів; пеніс був проданий вчора за 5900 доларів.

Пенісна кістка синього кита в Ісландському музеї пеніса

В числі інших цікавих лотів на вчорашньому розпродажу "Out of the Ordinary" можна назвати костюм Майкла Джексона часів " Dangerous World Tour ", вінтажні французькі листівки з зображенням шабашу відьом, крила літака Cathay Pacific 747, скелет печерного ведмедя з Румунії і вікторіанську акварель із двома чоловіками в сукні.

Нагадаємо, німецькі палеонтологи виявили всередині стародавньої черепашачої кістки злоякісну пухлину.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, за кілька десятиліть розкопок в грязьовому вулкані Синя Балка на Таманському півострові палеонтологам вдалося виявити кісткові залишки не менше 120 великих тварин, таких як слони і стародавні носороги — эласмотерии.

Також портал "Знай.uа" писав, у всьому світі під час сильних штормів океанські глибини підносять дивовижні сюрпризи.