Помер швейцарський режисер Клод Горетта. Про це повідомляє Le Temps в четвер, 21 лютого.

Наголошується, що кінематографіст помер у Женеві в колі своєї родини. Йому було 89 років. Причина смерті не уточнюється.

Клод Горетта народився 23 червня 1929 року. Він закінчив юридичний факультет Женевського університету, а з 29 років почав працювати на телебаченні. Свій перший фільм "Божевільний" він зняв у 1970 році, а через три роки його картина "Запрошення" була удостоєна призу журі Каннського фестивалю. Режисер працював з такими акторами, як Сільві Эрбер, Фредерік П'єро, Мішель Робер, Жан-Поль Бріссар та Ізабель Юппер.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Горетта відомий за фільмами "Жан-Люк, одержимий", "Мереживниця", "Сартр, роки пристрастей", "Провінціалка", "Не такий вже й поганий", "Якщо б сонце не сходило" і "День весіль". Крім того, він поставив кілька серій серіалу "Мегре".

Раніше ми писали, що у США помер знаменитий адвокат Нейл Папиано, який захищав інтереси зіркових особистостей, спортсменів, акторів, серед яких – Елізабет Тейлор, Кері Грант і Джоан Коллінз. Уточнюється, що також Папіано працював з відомими бейсболистами і жокеями. Захиснику було 85 років. Як повідомляють місцеві ЗМІ, адвокат пішов з життя 19 лютого в місті Аркадія (Каліфорнія).

Народився в Солт-Лейк-Сіті 25 листопада 1933 року, Папіано відвідував Південну середню школу, а в 1957 році закінчив Стенфордський університет зі ступенем бакалавра і магістра. Він вступив до Університету Вандербільта і отримав ступінь доктора права у 1961 році, коли його взяли в Каліфорнійську колегію адвокатів.

Смерть настала через ускладнення, викликаних хворобою Альцгеймера.

Раніше повідомлялося, що в США на 95 році життя помер відомий моряк Джордж Мендонса, який зображений на легендарному знімку "Поцілунок на Таймс-Сквер".

Припускають, що причиною міг стати інсульт, до дня народження він не дожив двох днів.

Також Знай.uа" писав, що помер легендарний музыкантего талантом захоплювався весь світ.

Як повідомляв "Знай.uа", помер класик індійського кіно.

Також Знай.uа" писав, що померла зірка серіалу "Доктор Хто".