Жахлива подія сталася вранці 31 січня 2019 року. Працівники порту німецького міста Вольгаст були вражені, коли прийшовши на роботу, побачили, що вся відкрита вода біля берега вкрита мертвою рибою.

Мертва риба лежала суцільним килимом, займаючи простір шириною в 3 і довжиною 50 метрів.

Найбільше працівників збентежило те, що практично вся риба виявилася обезголовленою. При чому голови були відірвані дуже грубо, тобто ця риба точно не потрапила у воду з будь-якої переробної фабрики, де для оброблення риб використовують ножі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Для з'ясування причин події одразу ж підключили поліцію, службу охорони природи і ветеринарів. Мертву рибу по швидкому вибрали з води, поки вона не стала розкладатися.

Пізніше ветеринари з'ясували, що у багатьох риб були травми плавальних міхурів. Варто відзначити, що підводні ударні хвилі, вироблені вибухом динаміту, оглушають риб і призводять до розривів їх плавальних міхурів.

Також були взяті проби води і кілька тушок риби для аналізу, але поки що нічого особливого не було виявлено.

Місцеві чиновники висунули теорію, що риба можливо загинула під час відкачування води із сухого доку. Проте це не пояснює масові відірвані голови. Крім того, даний док використовується з 1990-х років і в тому числі взимку, але раніше ніколи нічого подібного з рибами тут не відбувалося.

Це також не схоже на те, як якщо б риба була незаконним виловом рибалок, від якого вони поспішили позбутися. Ніхто б не став перед цим відокремлювати голови риб від тіла.

Як заявили правоохоронці, можливо мало місце цілий збіг несприятливих для риби умов, але ніяких подробиць названо не було. Розслідування триває.

Нагадаємо, у Нідерландах в лютому цього року на берегах Північного моря виявили понад 20 тисяч виснажених до напівсмерті або мертвих кайр.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експертне середовище вчених звернулося до світової спільноти з попередженням про можливість неповоротного руйнування земної біосфери. До цього, за даними вчених може призвести масове зникнення комах.

Також "Знай.uа" писав, дивовижний сніжний барс опинився під загрозою зникнення. За підрахунками вчених, у дикій природі залишилося 4 тисячі особин.