У Німеччині поліцейські конфіскували майно на 50 млн євро у справі про одній з найбільших схем відмивання грошей з Росії, яку називають "Російською пральнею".

За повідомленням DW, за три дні правоохоронці конфіскували у баварських містах Регенсбург, Нюрнберг, Мюльдорф-на-Інні, а також у гессенському Швальбахе чотири будівлі, а також арештували рахунки з 8 мільйонами євро. В цілому, конфісковане майно оцінюється в 50 мільйонів євро.

Все, що конфіскувала поліція в Німеччині, пов'язане зі схемою відмивання грошей, яку називають по-різному: "Молдавська схема", "Ландромат", "Російська пральня".

Вважається, що це найбільша в історії операція по відмиванню грошей - за три роки з 2011 по 2014 з її допомогою з Росії вивели не менше 22 мільярдів доларів. Про шахрайську схему вперше в 2014 році повідомили журналісти Центру дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Найбільша схема виведення грошей з Росії працювала так: шахраї отримували фіктивні рішення молдавського суду на багатомільйонні суми боргів, які стягували з підставних фірм-одноденок в Росії. Гроші з компаній відправлялися фірмам-кредиторам у Великобританії або в офшорах.

"Молдавською" схему охрестили тому, що переважно гроші виводилися з молдавського банку Moldindconbank. Також вони вирушали в латвійський Trasta Komercbanka, а звідти далі до Німеччини, через німецькі Commerzbank і Deutsche Bank. Звідки бралися гроші, і хто все це організував, на даний час невідомо.

У схемі вдалося виявити росіян Валерія Маркелова та Олексія Крапівіна, а пов'язаний з ними холдинг "Група компаній 1520" є найбільшим підрядником РЖД.

Також стало відомо, що на журналістів, які займалися розслідуванням, стали тиснути і їм довелося змінити країну проживання.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що молодий хлопець з Британії спустився в діючий вулкан для того, щоб зробити неймовірні знімки.

Як повідомляв портал "Знай.uа": лідер Венесуели Ніколас Мадуро заявив про своє рішення перекрити державний кордон між його країною і Бразилією.

Також "Знай.uа" писав, що угорська авіакомпанія Wizz Air збільшить кількість рейсів зі Львова.