Уряд Об'єднаних Арабських Еміратів домовився з 13 банками про списання боргів жителям країни на загальну суму 361 мільйон дирхамів (понад 98 мільйонів доларів).

Цю інформацію повідомляє видання Gulfnews.

Голова Вищого комітету Фонду врегулювання заборгованості уряду країни Мохаммад Аль Джабер Сувейді розповів, що це зробили, щоб забезпечити гідний рівень життя всім громадянам і підтримати максимально можливий рівень соціальної стабільності.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Крім того, міра збігається з курсом влади країни, спрямованим на підвищення терпимості в суспільстві, додав Аль Сувейді. Раніше в ОАЕ був проголошений "рік терпимості".

Нагадаємо, що в середу, 20 лютого, стало відомо, що пенсіонерка у Тернопільській області зазнала шахрайства, в результаті чого відкрили кримінальне провадження. Тепер жінці доведеться повернути 20 тисяч гривень, які вона отримала в якості субсидій на опалення житлової площі.

Так, пенсіонерка Ганна Вакула була неприємно здивована, коли дізналася, що місцева поліція відкрила на неї справу.

"Я їм казала – якщо я такий злочинець, як ви дізналися, що я купила квартиру? У пояснювальній я написала, що це квартира сина", – розповіла Вакула.

"Є ймовірність, що вона може і не знала, оскільки діти перебувають за кордоном і придбали нерухомість в Івано-Франківську, яку зареєстрували на неї. Можливо, дійсно жінка не розуміла цього вчинку", – припустив начальник відділу комунікації ГУ НС України в Тернопільській області Сергій Крета.

Варто відзначити, що після цього випадку пенсіонерку змушують повернути державі 20 тисяч гривень. І це при тому, що пенсія, яку отримує жінка, трохи вище півтори тисячі. У виконавчій службі їй запропонували віддавати держборг невеликими частинами.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні борг за комунальні послуги досяг 55 мільярдів грн. Середній борг на одну сім'ю - 3,7 тисяч грн. Все частіше на користувачів комунальними послугами подають в суд постачальники.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні ухвалили проект про перерахунок виплат окремої категорії пенсіонерів.