У Росії вшановують пам'ять вбитого опозиційного політика Бориса Нємцова. Різноманітні акції проходять у Моксві та ряді інших міст країни.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Марш пам'яті політика Бориса Нємцова, убитого 27 лютого 2015 року, почався на Страсному бульварі в Москві. За останніми даними, участь у ньому взяло близько 10 тисяч людей. Такі підрахунки організації "Білий лічильник". За оцінкою поліції, на акцію вийшли близкьо 6 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Учасники акції, узгодженої з московською владою, несуть в руках прапори Росії і політичних партій, портрети Бориса Нємцова і транспаранти. Акцію організували рух "Солідарність", партії ПАРНАС і "Яблуко", фонд боротьби з корупцією та інші опозиційні організації.

Прийшли політики Михайло Касьянов, Володимир Рижков, Олексій Навальний, Ілля Яшин, Дмитро Гудков, Володимир Кара-Мурза та інші. Серед гасел - "Герої не вмирають", "Росія буде вільною", "Росія без Путіна". Звучали і вимоги звільнення політв'язнів. Деякі учасники маршу також несли плакати на підтримку обміну українських політв'язнів на росіян, на захист Олега Сенцова і заарештованих українських моряків.

Хода пройде по внутрішній стороні Бульварного кільця до проспекту Академіка Сахарова. Правоохоронці вже затримали одного чоловіка, який намагався пронести на марш плакат з нецензурною характеристикою Володимира Путіна.

В Москве в четвёртый раз проходит марш памяти Бориса Немцова: в нем участвуют тысячи человек. С места событий передает наш корреспондент Наталия Зотова. Присылайте ваши вопросы!

Geplaatst door BBC News Russian op Zondag 24 februari 2019

Бориса Нємцова застрелили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві за пару сотню метрів від Кремля. Йому кілька разів вистрілили в спину з пістолета. За підозрою в скоєнні злочину кілька днів по тому затримали п'ятьох уродженців Чечні. Пізніше всі вони були визнані винними. Їх засудили до ув'язнення терміном від 11 до 20 років.

Нагадаємо, що колишній президент шокував моторошними планами Путіна: він не відпустить Україну.

Як повідомляв "Знай.ua", у Дніпрі вшанували полеглих під час Революції Гідності.

Також "Знай.ua" писав, що Карл Лагерфельд передбачив майбутнє Путіна: страшне пророцтво вже справджується.