Прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан закликав до переговорів з керівництвом Індії.

Він також висловив надію, що "здоровий глузд переможе" і вдасться досягти деескалації конфлікту між сусідами з ядерним потенціалом. Про це повідомляє індійське агентство ANI News.

"Ті, хто починав всы війни, не знали, чим вони закінчаться, всі вони прорахувалися. Отже, я хочу запитати Індію, з вашою і нашою зброєю, чи можемо ми дозволити собі прорахунок?", - заявив він.

Прем'єр-міністр Пакистану закликав Індію опам'ятатися, адже коли розпочнеться ядерна війна, її ніхто не зможе контролювати. Він заявив, що Пакистан готовий до обговорення будь-яких питань щодо ескалації і закликав сісти за стіл перговорів керівництво Індії.

"Якщо війна станеться, вона не буде під моїм контролем чи Нарендра Моді. Якщо ви хочете будь-яких переговорів щодо тероризму, ми готові. Ми повинні сісти і поговорити", - закликав він керывництво Індії.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, світ черговий раз опинився на межі ядерної війни - держави-члени "ядерного клубу" Індія і Пакистан призвели свої армії в повну бойову готовність.

У зв'язку з ескалацією напруженості у відносинах з Пакистаном збройні сили Індії знаходяться в повній бойовій готовності. Індійські військові і прикордонники перебувають у бойовій готовності як уздовж лінії контролю в Кашмірі, так і на кордоні Пакистану та Індії поза Кашміру.

Крім того, індійська влада розпорядилася закрити навчальні заклади в радіусі п'яти кілометрів уздовж лінії контролю в районах Раджаурі і Пунч. Жителям прикордонних районів рекомендовано не виходити зі своїх будинків.

Причиною напруженості стало те, що Пакистан збив два літаки ВПС Індії над лінією контролю між країнами в своєму повітряному просторі. Після цього Військово-повітряні сили Індії збили пакистанський винищувач F-16, який порушив повітряний простір країни.

Як повідомляв портал Знай.ua, Індія і Пакистан розширюють свій ядерний потенціал на складах і працюють над новими системами доставки наземного, морського і повітряного базування.

Також Знай.ua писав, вчені стверджують, що ядерних запасів на планеті вистачить, щоб повністю стерти все життя з лиця Землі кілька десятків разів.