Дворічна Кора Рубен, яка мешкає в Міннесоті, страждає від рідкісного захворювання — лімфедеми, через яке дівчинці проводять ліпосакцію рук.

Без неї в районі долоньок дівчинки починає накопичуватися жир і рідина, які призводять до збільшення кінцівок, пише Daily Mail.

Лімфедема виникає при неправильній роботі лімфатичної системи, з-за чого розвивається аномальний набряк.

Найголовніше, що рідина накопичується не тільки в руках, але і в животі, ногах, ступнях.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Вагітність матері Рубен пройшла без будь-яких проблем, однак коли дівчинка народилася, лікаря відразу звернули увагу на аномальний розмір долоньок Кори. Спочатку вони подумали, що це набряк, який сам зійде. Однак цього не сталося.

"Ми ходили до педіатра, і тоді вона припустила, що це може бути лімфедема", — говорить мати Кори.

Незважаючи на всі зусилля лікарів, ніщо не допомогло зменшити набряклість Кори.

Якраз тоді, коли батьки вирішили, що у них закінчилися варіанти лікування, експерт з лимфедем запропонувала зустрітися з професором Етель Фельді.

Набряк лімфи — це, по суті, хронічне захворювання, викликане неефективністю системи лімфодренажу, — говорить професор Фельді.

Батьки Кори зустрілися з експертом з Німеччини, який виявив, що 80 % пухлини у малюка — жир і лише 20 % — лімфатична рідина.

Дівчінці провели операцію по ліпосакції жиру, і тоді Кора навчилася брати речі і змогла одягатися в звичайний одяг.

Для видалення жиру професор Фельді запропонував провести ліпосакцію, яка потім дозволила зробити масаж і компресійні пов'язки, щоб зменшити залишок набряків Кори.

Незважаючи на те, що деякі пухлини все ще присутні в організмі дитини, стан Кори значно покращився.

Нагадаємо, японський хлопчик-мізинчик виписався з лікарні через півроку після народження.

Як повідомляв портал "Знай.uа", знімки бразильського новонародженого вразили весь світ.

Також "Знай.uа" писав, медики виявили мутації в генах, що призводять до появи рідкісного захворювання — синдрому Саула-Вільсона або дварфизма.