Найсумніша слониха у світі на прізвисько Флавія померла на 43 році одиночного утримання в зоопарку Кордови.

Як пише The Sun, співробітники звіринця приспали тварину 1 березня, щоб позбавити її від страждань, викликаних погіршенням стану здоров'я.

Самка азіатського слона оселилася в зоопарку міста Кордови на півдні Іспанії в 1976 році, коли їй було всього три роки.

найсумніша слониха у світі

За деякими повідомленнями, Флавія також страждала від тяжкої форми депресії. Як вважають зоологи, через те, що її відірвали від власного стада в дуже молодому віці.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Образ Флавія неодноразово використовували у численних кампаніях проти того, щоб тримати слонів в клітинах і звіринцях.

Прес-секретар Корбобы з питань навколишнього середовища Ампаро Пернічі заявила, що це "сумна новина" для зоопарку, особливо для тих, хто дбав про неї".

"За останні півроку фізичний стан Флавії постійно погіршувався, але за останні два тижні все стало тільки гірше", — додала прес-секретар.

Флавія в зоопарку Кордови

Спершу Флавії дали снодійне, а потім провели ще одну ін'єкцію, щоб покласти кінець стражданням.

Партія проти жорстокого поводження з тваринами заявила, що до останнього моменту вела роботу по порятунку Флавії від полону.

Експерти з Бельгії та Франції, які оглядали Флавію в січні, сказали, що вона прожила все своє життя в ув'язненні і самоті і є символом нещасливого життя тварин у зоопарках.

За допомогою спеціального аудіовізуального матеріалу ми хочемо віддати повагу за те, що понад 40 років Флафия була з нами, вчила піклуватися про її вид та навколишнє середовищє", — заявили представники зоопарку.

Нагадаємо, нещасний випадок стався з мийником слонів у селі Караппуджа на півдні Індії.

Як повідомляв Знай.ua, останнім часом почастішали зустрічі рибалок з сельдяным королем — гігантським створенням, якого вважають передвісником нещасть.

Також Знай.uа писав, незвичайне створіння зустрів під час занурення новозеландський дайвер зі своїми друзями.