Минулого тижня в Мічигані пройшла "висадка" групи канадських волков.

Фахівці Міністерства природних ресурсів і лісового господарства Онтаріо зловили чотирьох вовків і передали в національний парк на острові Айл-Рояль, пише Motheboard.

На диких тварин покладено дві важливі задачі — полювання на лосів і продовження потомства.

Вовки висаджуються на острів Айл-Рояль

Вовчий десант "висадили" в рамках спільного проекту з Службою національних парків США по відновленню здорової популяції знакових хижаків в ланцюги островів після багаторічного занепаду.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Якщо все піде за планом, вовки також знищать популяції лосів, які завдають шкоди екології з-за надмірного споживання стадом рослинності.

Канадський квартет приєднався до існуючої в парку групі з чотирьох вовків. Двоє з цих вовків є останніми вижили нащадками зграї, в той час як інші пари були спіймані в Міннесоті і перевезені в 2018 році.

Слід зазначити, щоб популяція вовків острова Айл-Рояль пережила кризу з 1958 року, коли вчені вперше почали вивчати його.

Всього десять років тому в зграї налічувалося 24 вовка. Проте з часом хижаки стали більш ізольованими, почасти через зміни клімату. Крижані мости, які історично пов'язували архіпелаг з материком розтанув. В результаті цього материкові вовки не спаровуються з популяцією острова Айл-Рояль, що призводить до зменшення популяції і інбридингу.

Тим часом вовки адаптуються до нового дому і звикають до своїх родичів без особливих проблем і незабаром будуть готові почати полювання на лосів.

Ці найближчий родич оленів є основним джерелом їжі для вовків острова Айл-Рояль.

У міру скорочення популяції вовків зростала кількість голів лосів з 975 осіб у 2013 році до приблизно 1500 особин в 2018 році.

Такий демографічний бум в 1990-х роках вже призвів до загибелі тисячі тварин від голода. Тому вчені хочуть привести на острів Айл-Рояль природних "чистильників" природи.

Дивіться також Поле Битви — Вовки:

Нагадаємо, історію норвежця, який став справжнім альфа-самцем.

Як повідомляв Знай.uа, рибалка ледь не став обідом для унікального морського чудовиська.

Також Знай.uа писав, мисливці відкрили вогонь по захисникам прав тварин із-за здобичі.