В одній зі шкіл російського міста Кудрово (Ленінградська область) школярі 5-6 класів оголосили на 8 березня акцію "Без баб" і поширювали в школі листівки жінконенависницької спрямованості. Про це повідомила у Facebook Марія Брусенська, мати однієї з учениць школи.

"У доньки в школі вчора п'яті-шості класи оголосили акцію "без баб". Один лідер збирав підписи на щось пов'язане з акцією. Дочка каже, спочатку вони розклеювали листівки, потім деякі перейшли на агресію, штовхали дівчат, які проходили повз, у тому числі мою восьмикласницю!", - розповіла вона. Публікація спровокувала резонанс та зібрала масу коментарів.

Користувачі припустили, що діти почали свою "акцію" під впливом російського комедійного серіалу "Щасливі разом" та "жінконенависницьких" пабліків.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

При цьому, деякі коментарі залишені нібито від імені школярів- "учасників акції". У них стверджується, що "акція" мала гумористичний характер, насильства в ній не було, а заява матері школярки – наклеп.

Раніше ми писали, що у п'ятницю, 8 березня, на Михайлівській площі у Києві декілька сотень людей вийшли на Марш жінок під гаслом "Солідарність та різноманіття".

У повідомленні уточнюють, що учасники ходи виступають за гендерну рівність, права трансгендерної спільноти, а також за ратифікацію Стамбульської конвенції про запобігання насильству.

Зазначається, що станом на 12:00 на акцію зібралося близько 200-300 учасників.

На місці патрулюють силовики, зокрема Нацполіція, Поліція діалогу, Нацгвардія та представники інших структур.

Нагадаємо, 8 березня, на Михайлівській площі у Києві декілька сотень людей вийшли на Марш жінок під гаслом "Солідарність та різноманіття".

Як повідомляв портал Знай.ua, 8 березня, 1857 року в Нью-Йорку розгнівані текстильниці пройшли маршем вулицями Манхеттена. Жінки протестували проти низьких зарплат і жахливих умов праці.

Також Знай.ua писав, 8 Березня команда Володимира Зеленського привітала українок, даруючи квіти просто на вулиці.