Олександр Поляков, один з трьох громадян Росії, які загинули в Ефіопії в результаті авіакатастрофи, був нагороджений російським Міноборони відзнакою "За повернення Криму".

Як відомо, пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився в Ефіопії. Повідомляється, що ніхто з присутніх на борту пасажирів не вижив. На борту літака перебували 149 пасажирів з 35 країн світу, а також 8 членів екіпажу. Крім того, стало відомо, що серед жертв катастрофи – троє росіян: подружжя Олександр і Катерина Полякови, а також Сергій Вяліков.

У соціальних мережах про загиблих написали: "Це – Саша і Катя Полякови. Вони загинули сьогодні під час катастрофи літака в Ефіопії. Саша і Катя – зимові мандрівники і летіли до Кенії з Малайзії".

Згідно інформації з соціальних мереж, Олександр Поляков був нагороджений медаллю "За повернення Криму", при цьому присутні і знімки відповідної нагороди. В опублікованих документах йдеться, що Поляків перебував у складі 810-ї окремої бригади морської піхоти, дислокованої в російському місті Темрюк Краснодарського краю і окупованому Росією Севастополі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Дружина загиблого, Катерина, на останньому відео радісно звертається до своїх родичів: "Ми нарешті дісталися до літа. Передаємо вітання всім нашим зимовим. Відправляємо вам сонця з Азії туди, у Russian winter".

Що стосується третього загиблого росіянина, то це парашутист і екстремал Сергій Вяліков. Згідно з повідомленнями в соцмережах, він працював у Федерації парашутного спорту Росії.

Варто відзначити, що раніше в країні-агресорі заявили, що росіян на борту не було, при цьому посольство Росії керувалося інформацією, опублікованою в московському офісі Ethiopian Airlines. У результаті виявилося, що всі троє російських мандрівників придбали квитки на місці.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у США розбився невеликий двомоторний літак, при цьому всі його пасажири загинули. Він вилетів з міжнародного аеропорту Тампа і впав в озеро Окічобі, після чого рятувальники витягли з фюзеляжу повітряного судна п'ять тіл.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в результаті зіткнення з птахом російський винищувач Міг-21 зазнав аварії в штаті Раджастхан. Пізніше повідомили, що пілот залишився неушкоджений – він зумів вчасно катапультуватися.

Також "Знай.uа" писав, що на борту потерпілого крах в Ефіопії літака перебувала сім'я депутата Національної ради парламенту Словаччини Антона Грнка, вижити їм не вдалося.