В апеляційному суді Амстердама у понеділок, 11 березня, пройдуть слухання щодо справи про скіфське золото.

Мова йде про колекцію експонатів на яку пред'являють свої права кримські музеї та влади України. У ході слухань в окружному суді Амстердама кожна із сторін представить свою позицію, після чого судді підуть для винесення рішення.

Повідомляється, що на рішення суду піде може піти кілька тижнів.

Додамо, що суд Амстердама в грудні 2016 року зайняв сторону Києва. При цьому інстанція відмовилася виносити рішення про приналежність, зазначивши, що це питання має вирішуватися після того, як колекція повернеться на Україну. Кримські музеї це рішення оскаржили.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Офіційний представник суду Роб ван Леуэн повідомив журналістам, що кожна сторона зможе висловити свою позицію.

Згідно з правилами, рішення потрібно винести протягом шести тижнів, але суд вправі перенести дату визначення рішення ще на шість тижнів.

Однак, яким буде це рішення, залишається лише гадати.

Нагадаємо, в колишньому театрі Кресоні в італійському місті Комо (регіон Ломбардія) археологам вдалося відкопати римські монети V століття.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Генічеськ мають відвідати археологи. Мета візиту – огляд місцевих катакомб. Цей об'єкт може бути використаний як пам'ятка для залучення туристів. Крім цього катакомби можуть пролити світло на таємницю скіфського золота

Також Знай.ua писав про те, що Україна готова заплатити нідерландському музею за зберігання скіфського золота.

Дивіться: Скіфське золото. Коли повернеться до України