Сенсаційне відкриття зробили вчені, дослідивши за допомогою радарів печеру, що послужила останнім притулком Ісуса Христа. Те, що вони побачили, привело їх в глибокий шок. По-перше, плита, на якій лежало тіло Ісуса залишилася повністю збереженою.

Дослідники встановили точні характеристики гробниці Христа, повідомляють західні ЗМІ. Вона безпосередньо з'єднується з розташованої під плитою гірською породою. Висота місця поховання Ісуса – близько 1,8 метра.

Також вченим вдалося з'ясувати, що за плитою, яка приховує печеру поховання, знаходиться ще одна. По центру цієї плити - невелика тріщина і сліди хреста. Незважаючи на те, що вона повинна була давно зруйнуватися разом з печерою, плита залишилася в прекрасному стані. По даних археологів, саме на цій плиті лежало тіло самого Cпасителя.

В IV столітті нашої ери над місцем поховання була встановлена Кувуклія – невелика каплиця, яка приховує Гроб Господній. "Зруйновану" печеру заміняло приміщення всередині святилища. Але тепер з допомогою радарів археологи встановили, що за Кувуклією ховалися незаймані вапнякові стіни.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Я не можу повірити, що це справжня плита. Перед нами ще багато роботи", – заявив археолог Фредрік Хиберт. "Те, що ми виявили, – дивно!" – додав він.

Що стосується сходження Благодатного вогню, то у науковців свої ідеї на цей рахунок. "цілком імовірно, появи Вогню передує електричний розряд, і ми, вимірюючи електромагнітний спектр в храмі, намагалися його зловити.", - розповідають археологи.

Нагадаємо, Великий піст-2019: коли починається і як правильно дотримуватися.

Також нагадаємо: битва за скарби скіфів. Україна схлестнется у амстердамському суді за свої історико-культурні цінності.

Раніше ми писали: жінка, яка копала могилу, виявила скриню з скарбами.