Навколо смерті принцеси Діани, яка сталася у 1997 році, все ще багато домислів, чуток і свідоцтв.

З тих пір пройшло 20 років і лікар Річард Шеперд розкрив причини смерті Діани, розповівши, що могло б її врятувати.

принцеса Діана
принцеса Діана

Свої спогади лікар опублікував у книзі "Неприродні причини. Записки судмедексперта".

Шепард був одним з небагатьох, хто розслідував її смерть. Однак, всі докази, дані і деталі загибелі Діани він вирішив показати світу тільки зараз.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Слід нагадати, Діана потрапила в ДТП 31 серпня 1997 року. Принцеса, разом з сином єгипетського мільярдера Доді аль-Файєда, його охоронцем Тревором Рис-Джонсом, а також водієм Генрі Полом, намагалися відірватися від переслідування настирливих папарацці.

На швидкості 100 кілометрів на годину їх авто врізалось у колону в паризькому тунелі Альма.

Водій і спадкоємець аль-Файєда померли відразу, охоронець був доставлений в лікарню. Діану затисло між кріслами, її зуміли витягнути. Як кажуть очевидці, Діана була в свідомості і говорила до тих пір, поки вона не була поміщена в карету швидкої допомоги – опинившись всередині, вона одразу втратила свідомість.

Принцеса Діана
Принцеса Діана

Доктор Шеперд каже, що у принцеси був шанс на порятунок

«Діану витягли з машини і забрали в лікарню. Ніхто не знав про невеликий розрив у вені однієї з її легень. Кров витікає із рани повільно, а виявити її складно», — говорить він.

Травму виявили тільки в лікарні. Лікарі намагалися зашити відня, але їх зусилля провалилися.

За словами доктора смерті можна було уникнути, якщо б Діана пристібнула ремінь безпеки.

"Якби вона була пристебнута, вона б, напевно, з'явилася на публіці два дні потому з синцем під оком, можливо, злегка захекана через поламані ребра, а також з підв'язаною зламаною рукою", – каже Шепард.

Відзначається також, що у зв'язку зі смертю Діани ходили чутки про те, що вбивство було замовним, однак їх спростувало наслідок, знову відновлене в 2004 році.

Нагадаємо, Нова дружина принца Чарльза привласнила улюблену річ Діани: як вона посміла

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Сара Фергюсон примчала на допомогу Кейт Міддлтон і Меган Маркл: ми з Діаною теж були ворогами

Також Знай.ua" писав про те, що Кейт Міддлтон представила себе принцесою Діаною: гордість матері Вільяма "пішла по руках"