Президент Росії Володимир Путін не відповідатиме на лист сина жителя Британії, мати якого померла від отруєння "Новачком".

Про це особисто повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Еван Хоуп написав лист, у якому попросив президента Росії передати британським спецслужбам підозрюваних у справі отруєння "Новачком". Він вимагає справедливості, адже мати Евана померла від отрути.

"Я в розпачі. Путін — єдина людина, яка може забезпечити справедливість. Мені потрібна його допомога, щоб вчинити справедливо щодо моєї мами. Я розраховую на нього", - заявив Еван.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Представник Путіна вважає, що особиста відповідь від очільника Кремля – "це зовсім не обов’язково".

"Річ у тому, що посол Росії призначається указом президента Росії. Власне, він і є надзвичайним і повноважним послом, і має всі повноваження говорити від імені РФ", – сказав Пєсков.

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Окрім того, Російське посольство в Лондоні запропонувало Хоупу отримати відповіді на всі запитання щодо смерті його матері. Його запрошують безпосередньо в будівлю дипломатичного представництва.

Разом з тим варто відзначити, що колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, яких отруїли нервово-паралітичною отрутою, залишилися живі завдяки низькій концентрації речовини. Таку заяву зробив фахівець в області хімічної зброї Віл Мірзаянов, якого вважають одним із творців родини отруйних речовин "Новачок".

Нагадаємо, що мережа вибухнула реготом через "унікальну" зброю Путіна.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", у справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері речовиною "Новачок" несподівано з'явився четвертий підозрюваний.

Також "Знай.ua" писав про те, що у Російській Федерації в продажу з'явилася дитяча настільна гра з дуже цікавою назвою "Наші в Солсбері".