У справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері речовиною "Новачок" несподівано з'явився четвертий підозрюваний.

Цю інформацію повідомив журналіст-розслідувач і головний редактор The Insider Роман Доброхотов в ефірі програми "Вечір із Іриною Ромалійською".

справа Скрипалів
справа Скрипалів

"Ми знаємо трьох із чотирьох осіб, які брали участь у замаху. Ми припускаємо, що є четверта людина, - про це писали і британські ЗМІ з посиланням на свої джерела. Більш того, у нас вже є підозрюваний на четверту кандидатуру". Роман Доброхотов

Журналіст підкреслив, що четвертий підозрюваний у резонансній справі про отруєння Скрипалів теж є співробітником ГРУ, який вельми активно "подорожував" Європою.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Крім того, головний редактор The Insider не уточнив, коли саме опублікуються нові дані розслідування.

"Мережа співробітників ГРУ була достатньо великою. Ми не знаємо, скільки було операцій насправді. Тому що якщо йдеться не про два отруєння, про які ми знаємо, якщо їх було 20 чи 30, то виходить, що не так вже й погано вони працюють". Роман Доброхотов

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

Нагадаємо, що колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, яких отруїли нервово-паралітичною отрутою, залишилися живі завдяки низькій концентрації речовини. Таку заяву зробив фахівець в області хімічної зброї Віл Мірзаянов, якого вважають одним із творців родини отруйних речовин "Новачок".

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

На своїй сторінці в Facebook хімік розповів: "Хочу остаточно пояснити причину нелетальной концентрації новачка на ручці дверей. Судячи з опублікованої схеми флакончика, який використовували терористи, всередині флакончика нагорі перебував ізольований відсік, де, за словами англійських фахівців, перебував "Новачок".

Як повідомляв раніше Знай.ua, будинок колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, отруєний токсичною речовиною "Новачок", демонтують з метою знезараження.

Також Знай.ua писав про те, що у Російській Федерації в продажу з'явилася дитяча настільна гра з дуже цікавою назвою "Наші в Солсбері".