Колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, яких отруїли нервово-паралітичною отрутою, залишилися живі завдяки низькій концентрації речовини. Таку заяву зробив фахівець в області хімічної зброї Віл Мірзаянов, якого вважають одним із творців родини отруйних речовин "Новачок".

На своїй сторінці в Facebook хімік розповів: "Хочу остаточно пояснити причину нелетальной концентрації новачка на ручці дверей. Судячи з опублікованої схеми флакончика, який використовували терористи, всередині флакончика нагорі перебував ізольований відсік, де, за словами англійських фахівців, перебував "Новачок".

Сергій Скрипаль з дочкою

Виходячи з його розповіді, в верхній ізольованій частині флакончика перебував не чистий агент, а один із компонентів для експресного синтезу Новачка. Перед розбризкуванням потрібно було проштовхнути голку через цей ізольований відсік і кілька разів струснути флакончик.

Мирзаянов припустив: "Мабуть, поспіхом терорист не став струшувати багаторазово флакончик, та і температура повітря була в цей день низькою, що призвело до створення у флакончику на цей час низької концентрації новачка. Таким чином на дверну ручку була нанесена низька, тобто нелетальная концентрація новачка".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Сергій Скрипаль з дочкою

Що стосується загиблої британки Дон Стерджесс, яка в подальшому знайшла цей балончик, то причина в тому, що реакція синтезу "Новачка" до того часу повністю завершилася.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що бажаючих провести вихідні за кордоном чекає справжній подарунок від лоукостера Ryanair. Ірландська авіакомпанія анонсувала продаж квитків з Києва та Львова в ряд європейських країн всього за 5 євро.

Як повідомляв портал "Знай.uа": учасники експедиції вчених в Амазонці зняли на камеру моторошні кадри нападу гігантського павука на опосума. Свідки того, що відбувається, відзначили, що бачили чимало страшних кадрів, проте ці стали найбільш моторошними.

Також "Знай.uа" писав, що в Німеччині розпочався суд над незвичайним підсудним з В'єтнаму. Відзначається, що він відданий фанат Ганнібала Лектора з легендарного фільму, і звинувачується в тому, що вбив свого приятеля, після чого, ймовірно, з'їв його печінку.