12 березня палата громад парламенту Великобританії вдруге відхилила угоду про вихід країни з ЄС. Це була угода із змінами, які британська прем’єрка Тереза Мей 11 березня узгодила з президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером.

Опозиційні лейбористи, частина депутатів правлячої Консервативної партії та північноірландська Демократична юніоністська партія угоду про вихід з ЄС не підтримали. Всього проти угоди проголосував 391 депутат, за угоду - 242.

Парламент

Внесені до угоди про вихід Британії з ЄС зміни стосувалися так званого запасного механізму для ірландського кордону. Ці зміни передбачали створення спеціального арбітражу із вирішення питання кордону між Ірландією і Північною Ірландією, а також підписання нової альтернативної угоди до 2020 року, тобто до кінця перехідного періоду.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Однак британські депутати вважають, що пропоновані зміни не знищують усі ризики, мовляв Британія може надто довго залишатися в межах "запасного механізму". Парламентарії побоюються, що країна довго буде знаходитись під юрисдикцією ЄС.

Brexit

Тепер у Британії є всього 2 варіанти: вихід з ЄС без угоди або відтермінування Brexit після запланованої дати 29 березня. Термін виходу Британії з ЄС можуть перенести максимум до початку липня, заявив нещодавно Юнкер.

Тереза Мей

Мей заявила депутатам, що якщо вони не схваллять нову угоду, то зможуть провести голосування щодо виходу країни з ЄС без угоди. А потім, до 14 березня, відбудеться голосування, на кому вирішать, чи відкладати Brexit на короткий термін.

Нагадаємо, Меркель озвучила останню пропозицію ЄС з Brexit: це не тиск, а партнерство.

Як повідомляв портал Знай.uа, парламент Великої Британії провалив голосування за угодою про вихід країни зі складу Європейського Союзу.

Також Знай.uа писав, уряд Британії переніс дату проведення Brexit.