Європейський союз зробив Великобританії остаточні пропозиції щодо угоди про вихід країни з ЄС (Brexit).

З відповідною заявою виступила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає "Хвиля".

Ангела Меркель
Ангела Меркель

Вона підкреслила, що "були зроблені чіткі, далекосяжні пропозиції, які враховують занепокоєння Великобританії і прагнуть знайти відповіді на них".

Крім того, канцлер Німеччини зазначила, що "хоче впорядкований Brexit і британський парламент повинен прийняти своє рішення, а тиск ззовні не є правильним інструментом для переконання людей, а ЄС зробив подальший і остаточний крок для Великобританії".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Brexit
Brexit

"Ми підтримуємо цей крок. Але це не тиск, а партнерство, коли намагаються захистити власні інтереси та інтереси інших, щоб знайти рішення". Ангела Меркель

Brexit (вихід Великобританії з ЄС)
Brexit (вихід Великобританії з ЄС)

Нагадаємо, що депутати британського парламенту зможуть остаточно проголосувати за угодою з Brexit до 12 березня 2019 року.

Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей в літаку на шляху в Шарм-ель-Шейх, де проходить саміт між лідерами ЄС та Арабської ліги.

Виступаючи на саміті в Єгипті, прем'єр виключила проведення голосування на цьому тижні. Але вона сказала, що "позитивні" переговори з ЄС все ще тривають.

Тереза Мей
Тереза Мей

Варто зазначити, що парламент Великобританії не буде голосувати за угодою з Євросоюзом про вихід з блоку на наступному тижні, як було заплановано. Планувалося, що 26 лютого Мей представить в Палаті громад результати своїх переговорів з Брюсселем, а 27 лютого відбудеться голосування за угоду з ЄС.

"Я була в Брюсселі минулого тижня. Міністри були в Брюсселі минулого тижня. Моя команда знову повернеться у Брюссель у вівторок. З-за цього ми не будемо виносити на голосування парламенту на наступному тижні. Але ми забезпечимо, щоб це відбулося до 12 березня", - заявила Мей.

Як повідомляв портал Знай.uа, парламент Великої Британії провалив голосування за угодою про вихід країни зі складу Європейського Союзу.

Також Знай.uа писав, уряд Британії переніс дату проведення Brexit.