В Євросоюзі Великобританію ніхто не тримає. Більш того, вже обговорюються подальші відносини Об'єднаного королівства з Євросоюзом після того, як парламент країни схвалить державний план по виходу з нього, іменованого Brexit. Таку заяву, за повідомленням новинного агентства Reuters, зробив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

”Є натяки, що наша мета полягає в тому, щоб утримати Великобританії в ЄС всіма можливими засобами. Це не наш намір. Все, що ми хочемо, це ясність у наших майбутніх відносинах”, — сказав він.

Юнкер заявив, що Брюссель не може не рахуватися з результатами референдуму за Brexit, який проводився у Великобританії в 2016 році. Все, що потрібно керівникам Євросоюзу - це прояснити, як будуть складатися відносини між ЄС і Британією далі.

Як відомо, 11 грудня парламент Великобританії так і не провів голосування за досягнутим урядом Терези Мей угоди з Брюсселем про вихід країни з ЄС. Нове голосування відбудеться не раніше 7 січня 2019 року.

Нагадаємо, голосування за Brexit не буде: міністр Великобританії зруйнував останню надію.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Міністр зовнішньої торгівлі Великобританії Ліам Фокс оцінив шанси виходу Британії з Європейського Союзу як "50 на 50".

Фокс не впевнений в тому, що парламент Великобританії підтримає угоду про Brexit шляхом голосування.

"Якщо б ми не проголосували за це, я не впевнений, що дав би цьому (Brexit) більше ніж 50-50" – заявив міністр.

Нагадаємо, що голосування про вихід Великобританії з Європейського союзу відбудеться в третій тиждень січня 2019 року. Про це в понеділок, 17 грудня, повідомила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей в Палаті представників парламенту.

Дебати щодо угоди почнуться з 7 січня і триватимуть тиждень. А саме голосування пройде через тиждень, після 14 січня. Раніше повідомлялося, що голосування може відбутися до 21 січня.

У відповідності з рішенням, винесеним Європейським судом, Великобританія має повне право скасувати Brexit без урахування думки і дозволу з боку інших членів Євросоюзу. Судді ухвалили, що це можна зробити без зміни умов членства Великобританії.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей хоче відновити переговори з Євросоюзом щодо Brexit. Глава Єврокомісії заперечує можливість повторних переговорів. Юнкер переконаний, що досягнута угода по Brexit є кращим.