Парламент Великої Британії провалив голосування за угодою про вихід країни зі складу Європейського Союзу.

Цю інформацію повідомляє The Guardian.

Як повідомляється, угода набрала 202 голоси "за" і 432 "проти". Проти угоди голосували члени Консервативної партії, що виступають за жорсткий Brexit, опозиція і Демократична юніоністська партія Північної Ірландії, яка налаштована проти угоди через суперечки про контроль кордонів.

Дебати з приводу угоди велися в парламенті з 7 січня. Прем'єр-міністр країни Тереза Мей заявляла, що якщо запропонована угода буде відкинута депутатами, іншої вже не буде.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Лідер лейбористів Джеремі Корбін, виступаючи перед голосуванням, заявив, що Мей розглядала угоду як спосіб задовольнити інтереси консервативної партії, а не всієї країни. Також він назвав намагання уряду керувати Brexit "найбільш хаотичним парламентським процесом", який він бачив за 35 років своєї кар'єри в парламенті.

Очікується, що Корбін вже завтра, у середу 16 січня, підніме в парламенті питання про недовіру уряду.

Нагадаємо, депутати Великобританії мають намір усунути від влади уряд Терези Мей. Згідно з їх планом, контроль над роботою парламенту повністю перейде в їхні руки, а чинний консервативний уряд опиниться "за бортом" влади. Про це пише місцеве видання Sunday Times.

ЗМІ відзначають, що у "змові" проти Мей беруть участь представники одразу кілька партій – багато з них – це колишні міністри кабінету самої Терези. Вони мають намір позбавити уряд права визначати порядок денний Палати громад британського парламенту, якщо у вівторок, 15 січня, депутати відкинули проект угоди Мей про умови Brexit.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр зовнішньої торгівлі Великобританії Ліам Фокс оцінив шанси виходу Британії з Європейського Союзу як "50 на 50".

Варто нагадати, що в Євросоюзі Великобританію ніхто не тримає. Більш того, вже обговорюються подальші відносини Об'єднаного королівства з Євросоюзом після того, як парламент країни схвалить державний план по виходу з нього, іменованого Brexit.