В "Міжнародних авіалініях України" підтвердили інформацію про те, що після авіакатастрофи Boeing 737 Max 8 в Ефіопії, вони і далі планують придбати ці літаки. Однак при цьому в авіакомпанії додали, що їх допустять до польотів лише після перевірки для підтвердження того, що судна відповідають усім вимогам безпеки.

Варто відзначити, що після авіакатастрофи, яка нещодавно відбулася в Ефіопії, ряд країн відмовилися від покупки даного повітряного судна.

Що стосується українських авіакомпаній "Міжнародні авіалінії України" і SkyUp, то вони мають намір найближчим часом придбати літаки вищевказаної моделі. Зокрема, у МАУ відзначили, що подібних судів вони на даний момент не мають, проте в поточному році планують придбати мінімум три літаки Boeing 737 MAX 8. При цьому варто зазначити, що Державна авіаційна служба тимчасово призупинила польоти цих літаків на території України.

Boeing 737 Max 8

В "Міжнародних авіалініях" відзначили, що на даний момент вони ведуть активний діалог з виробником літаків Boeing 737 MAX і ретельно спостерігають за ходом розслідування ефіопської катастрофи. У компанії запевняють: "Безпека польотів є пріоритетом номер один для компанії. Тому до комерційної експлуатації літак буде допущений тільки тоді, коли будуть проведені обов'язкові процедури для підтвердження того, що літак відповідає всім вимогам безпеки".

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Також у компанії підкреслили, що будуть очікувати на отримання дозволів на польоти цієї моделі літака з боку авіаційної влади як мінімум трьох сторін: США, ЄС та України.

Boeing 737 Max 8

Варто нагадати, що трагедія в Ефіопії – це друга катастрофа за участю даної моделі літака лише за останні п'ять місяців. Згідно з попередніми даними, причиною могла стати неправильна настройка датчика кута, який, імовірно, передавав на бортовий комп'ютер неправдиву інформацію про стан носа літака відносно лінії горизонту.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що російський літак був змушений приземлитися в Баку після того, як в туалеті знайшли записку з повідомленням про бомбу на борту судна.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українців потішили повідомленням про те, що популярний лоукостер SkyUp Airlines приступить до перельотів за новими маршрутами, а значить, що подорожувати відтепер стане набагато простіше.

Також "Знай.uа" писав, що в США успішно провели випробування революційного безпілотника, який буде супроводжувати пілотовані винищувачі.