Текст документа вже практично готовий, однак лідери країн практично не мають часу, щоб провести спільний саміт. Про це йдеться у повідомленні китайського видання South China Morning Post.

За інформацією джерел, в кінці березня або на початку квітня саміт не відбудеться, оскільки лідерів країн не мають часу на це. Крім того, сторони змушені обговорити ще ряд питань, аби досягти остаточних домовленостей.

Наразі офіційні представники обох країн активізували контакти і активно обговорюють текст торгової угоди. За неофіційною інформацією, в адміністрації Трампа виникли певні розбіжності стосовно торговельної угоди.

Джерела повідомляють, що сторони працюють над тим, щоб зберегти позитивну динаміку, і на цьому тижні в китайській адміністрації заявили, що в переговорах з США був досягнутий "істотний прогрес".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто нагадати, що 4 березня йшлося, що президент США Дональд Трамп і лідер Китаю Сі Цзіньпін готові розглянути умови нового торгового договору між країнами і підписати договір в кінці березня. Планується, що підписання угоди відбудеться в ході саміту Дональда Трампа і Сі Цзіньпіня, який пройде 27 березня на території США.

Зігдно пунктів нової угоди від китайської сторони вимагається прискорити існуючий графік зняття обмежень на іноземне володіння в спільних підприємствах по виробництву автомобілів і знизити мита на імпортні автомобілі нижче нинішніх 15%, а також збільшити закупівлі товарів з США.

Очікується, що однією важливих з домовленостей сторін може стати закупівля блакитного палива у американської компанії Cheniere Energy Inc. на суму близько 18 млрд доларів.

Нагадаємо, у Трампа зробили приголомшливу заяву про Нацкорпус і С14: групи ненависті.