Жителі Казахстану масово скуповують долар, який стрімко дорожчає в обмінних пунктах. Стрімке здорожчання розпочалося після того, як президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв відправив уряд країни у відставку.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

У казахстанських обмінних пунктах дорожчає долар, а деякі з них навіть припинили продаж валюти через ажіотаж.

"Години дві тому все долари закінчилися. Як тільки повідомили (про відставку Назарбаєва - ред.), Відразу почався ажіотаж, все скупили", - сказали в одному з обмінних пунктів.

О 21:30 за місцевим часом продажу долара в деяких пунктах здійснювалися за курсом $ 1 / 378,5 тенге, о 22:00 американська валюта подорожчала до 385 тенге за долар. Середній курс тенге до долара у вівторок, 19 березня, після торгів Казахстанської фондової біржі склав 376,4 тенге за 1 долар.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Зазначимо, що у вівторок, 19 березня, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв відправив уряд країни у відставку. Його заява опублікована на президентському сайті. Тимчасово виконуючим обов'язки прем'єр-міністра призначений Аскар Мамін.

За словами Назарбаєва, соціально-економічна ситуація в країні в попередні роки була стабільною, однак для нинішнього часу вжиті заходи для поліпшення життя казахстанців є недостатніми.

"По багатьох напрямкам економіки, незважаючи на прийняття багатьох законів, рішень уряду, позитивні зміни, так і не досягнуті. Уряду разом з Нацбанком, так і не вдалося повною мірою створити реальні стимули та інструменти для якісного зростання економіки", - заявив Назарбаєв.

Нагадаємо, що президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв видав указ "Про затвердження Концепції дизайну банкнот та монет національної валюти - казахстанського тенге".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Нацбанк у лютому випустить нові гроші: що робити з банкнотами попередніх років.

Також "Знай.uа", висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн.