На більшості уламків літака Ту-154М колишнього президента Польщі Леха Качиньського, який розбився під Смоленськом у 2010 році, виявлені сліди вибухівки.

Про це повідомили експерти британської лабораторії Forensic Explosives Laboratory, передає видання Gazeta Polska Codziennie.

Фахівці проаналізували більше 200 зразків, переданих польською Нацпрокуратурою. Повідомляється, що на обламках були знайдені сліди тротилу та інших матеріалів, які використовуються для виробництва вибухових речовин.

Незабаром повинні надійти результати досліджень ще з двох лабораторій.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того, своє дослідження продовжують експерти в Італії і Північній Ірландії. В Польщі не сумніваються, що причиною загибелі літака став вибух.

Нагадаємо, що голова Смоленської підкомісії Антоні Мацеревич заявив про новий доказ вибуху на борту літака Ту-154М, який розбився в квітні 2010 року під Смоленськом, передає "Польське радіо".

Він зазначив, що це доводять дослідження, проведені експертами з Національного інституту авіаційних досліджень Вічітского університету.

"Двері з лівого боку літака були вибиті зсередини ударною хвилею, сила якого в 10 разів перевищувала показники, пов'язані зі швидкістю падіння літака. Все це було розраховано, реконструйовано і наочно продемонстровано експертами Вичитського університету", - повідомив Мацеревич.

Раніше портал писав, що польська влада продовжує активно вести роботу по поверненню з Російської Федерації уламків літака Ту-154М. Літак, або те, що від нього залишилося Польща планує повернути за сприяння Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Постійна відмова від повернення уламків та інших доказів з боку влади Росії є зловживанням правом, але також у Польщі є припущення, що Росії є, що приховувати", - йдеться в документі.

Як повідомляв Знай.uа, Польща зважилася на кардинальні заходи проти Росії.

Також Знай.uа писав, Росія приховала від Польщі основний доказ у справі Смоленської катастрофи.