У Мексиці лютує вулкан Попокатепетль, який вважається одним із найнебезпечніших у світі.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ та публікують фото і відео з місця події.

Так увечері, 26 березня, стався черговий потужний вибух з викидом попелу на висоту до 3 км і лави. Від гуркоту й вібрації в довколишніх містечках тремтіли шибки і двері в будинках. Влада штату Пуебла попередили про поширення шлейфу попелу в південно-східному напрямку і про його можливе випадання в однойменному адміністративному центрі, йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наразі даних про випадання попелу в населених пунктах немає. Інформація про потерпілих не надходила.

Варто додати, що це не перший подібний вибух на вулкані, який стався останнім часом. Кілька днів тому влада штату Пуебла підготували понад 200 притулків для розміщення населення на випадок потужного виверження Попокатепетля, розташованого в 70 км від столиці країни, повідомляє агентство ТАСС.

#Retransmisión (no es en vivo) La espectacular explosión del Volcán #Popocatépetl esta tarde a las 19:23 pm

La espectacular explosión del Volcán #Popocatépetl esta tarde a las 19:23 pm

Geplaatst door webcamsdemexico op Dinsdag 26 maart 2019

"Головне управління цивільної оборони штату повідомляє, що підготовлені у цілому 205 притулків, які можуть вмістити близько 124 тисяч чоловік, в рамках стратегії, передбаченої спеціальною програмою для надзвичайних подій, пов'язаних з вулкану Попокатепетль", - йдеться в заяві влади.

Згаданий вулкан досягає висоти 5,42 км, входить в число найбільш великих і активних вулканів на території Мексики. За добу в його кратері може відбуватися до декількох сотень викидів.

Нагадаємо, американські вчені з'ясували, що на нашій планеті може настати вічна зима. До таких наслідків може призвести виверження гігантського вулкана, розташованого в Єллоустонському національному парку.

Як повідомляв раніше Знай.ua, вулкан Шивелуч, вивергається на Камчатці, Росія, викинув стовп попелу на висоту 10 км над рівнем моря, повідомляє ГУ МНС по Камчатському краю.

Також Знай.ua писав про те, що в африканській країні Малаві в результаті сильних дощів і повені загинули 28 людей.