У Франції проходить двадцятий за рахунком тиждень акцій протесту "жовтих жилетів".

Тепер мітингувальники зіткнулися з ще більшими заходами безпеки в Парижі.

Поліція встановила кілька периметрів безпеки, а в центрі патрулюють копи.

Біля Тріумфальної арки виставлені два бронетранспортери, водомет і приблизно 60 поліцейських машин, на Єлисейських Полях – приблизно 20 поліцейських автобусів, а біля Бурбонського палацу, де засідають депутати Національного збору – шість автобусів жандармерії.

Патрулі на в'їздах у французьку столицю посилили, поліція ретельно оглядає машини, які прямують в місто. Деякі вулиці перекриті.

Близько 12 тисяч копів охороняють порядок у Парижі.

Крім Парижа, акції протесту 30 березня будуть проходити в таких містах, як Марсель, Руан, Страсбург, Ніцца.

В Тулузі і Руані мітинги під забороною, як і в Авіньйоні, але не дивлячиьс на це, сотні маніфестантів все ж вийшли на центральну вулицю міста і пройшли колоною у супроводі поліції, при цьому не обійшлося без сутичок.

Варто нагадати, що Французькі правоохоронці затримали 31 людину у зв'язку з 19-ю хвилею протестів "жовтих жилетів" у першій половині дня в суботу. Про це йдеться в повідомленні місцевого видання Le Figaro.

Поліція також провела більше 2 тисяч перевірок громадян і виписала кілька штрафів. Велика акція "жовтих жилетів" за узгодженим маршрутом від площі Данфера-Рошро ще не почалася.

Нагадаємо, "Жовті жилети" готові на все: Макрон шокував країну несподіваним рішенням, Франція на межі катастрофи

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Погроми, пожежі, побиті копи: "жовті жилети" перетворили Париж на поле бою, силовики пішли на крайні заходи

Також Знай.ua" писав про те, що "Жовті жилети" заблокували міст біля головної визначної пам'ятки Парижа: сидяча страйк