19-річна мешканка Англії Бо Джессап вигадала незвичайний стартап, який допоміг їй зібрати гроші для навчання в коледжі. Дівчина заробляє в середньому по 48 тисяч фунтів на рік.

Ідея того, як підзаробити прийшла до неї в сімейній поїздці в Китай, коли дівчині було всього 15 років. Там один із знайомих попросив її вибрати англійське ім'я для своєї дитини. Вся справа в тому, що в Китаї підібрати відповідне англійське ім'я для дитини не так вже й просто. При виборі китайського імені батьки, як правило, підбирають кілька символів, які мають ретельно продумане значення, однак при виборі англійського імені — для полегшення спілкування з англомовними людьми — багато хто відчуває труднощі. Адже в Піднебесній, через жорстку політику, громадяни мають обмежений доступ до англомовних інтернет-ресурсів.

Після повернення додому, дівчина позичила у батька 1500 фунтів стерлінгів і найняла незалежного веб-розробника. Поки сайт створювався, дівчина в вільний час наповнила базу даних: внесла понад 4000 імен хлопчиків і дівчаток, приписуючи кожному по 5 позитивних характеристик, які, на її думку, найкраще демонструють це ім'я. Так як дівчина вивчала в школі китайську мову, то виконати таку роботу їй не склало особливих труднощів. В результаті був створений вебсайт під назвою "Особливе ім'я" (Special Name), що допомагає жителям Китаю підібрати відповідне англійське ім'я для своїх дітей. За невелику плату сервіс пропонує кілька англійських імен, що означають різні особливості характеру, такі як чесність, амбіційність та інші.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Бо Джессап пропонувала цю послугу безкоштовно для просування сайту, а після того, як сервісом скористалися понад 160 тисяч осіб, вона почала брати невелику плату — 60 пенсів.
Всього за 4 роки роботи сайту Special Name Бо допомогла вибрати імена для більш, ніж 600 000 дітей і отримала дохід понад 400 тисяч доларів.
Велика частина грошей пішла на оплату навчання Бо в університеті. Зараз цей бізнес є повністю самодостатнім: для нього потрібна лише невелика команда в Китаї, яка займається технічними операціями.
Бо Джессап дотепер щомісяця оновлює базу даних, але бізнес залишається повністю автоматизованим, що дозволяє їй зосередитися на своїєму навчанні.

Нагадаємо, що померла зірка фільмів про Джеймса Бонда і Бетмена.

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що дитині Меган Маркл і принца Гаррі подарували Елтона Джона: буде відпрацьовувати титул лицаря